Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Atatürk’ü anlatmak bizlere düşen en büyük görevdir”

Ulu Önder Gazi Mustafa

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 85. yılı vesilesiyle 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı düzenlendi. Atatürk, ölüm yıldönümünde özlem, minnet ve şükranla yâd edildi. Programa, Kamber Demir Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan oratoryo damga vurdu.

Aksaray Valiliği himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 10 Kasım Atatürk’ü Anma programı düzenlendi. Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kamber Demir Anadolu Lisesi Müdürü Mutafa Narin yaptı. Narin konuşmasında, “Bugün 10 Kasım 2023. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. yıldönümü.  Tarihe geçmiş insanlar vardır ki, hayatları boyunca yaptıkları eserlerle, insanlığa yapmış oldukları hizmetlerle hayatlarından sonra da varlıklarını sürdürür. Hayatını Türk milletine adayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, adını tarih sayfalarına altın harflerle nakşeden ender bir şahsiyet ve eşi bulunmaz bir dünya lideridir.” dedi.

Narin konuşmasının devamında, “Birinci Dünya Savaşı’nda, Çanakkale’de, ‘Size ben taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum!’ diyerek kahraman askerimizle şanlı bir zafere imza atan başkomutan, Mondros’tan sonra başlayan işgaller karşısında 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak ‘Ya istiklal ya ölüm’ inancıyla mücadelemize yön veren büyük büyük bir lider ve Cumhuriyetimizin ilanı ile birlikte gerçekleştirdiği inkılaplarla Türk milletini muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmayı hedefleyen büyük bir devlet adamıdır.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini anlatmak bizlere düşen en büyük görevdir.” ifadelerine yer verdi.

Program daha sonra Kamber Demir Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan barkovizyon gösterisi ile devam etti. Daha sonra oratoryo, Zübeyde Hanım’ın Nasihati ve Uşaklığı öğretemedim adlı tiyatro gösterimleri, zeybek gösterisi ile sona erdi.

Programa, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Ramazan Kaşlı, İYİ Parti Milletvekili Turan Yaldır, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, MHP İl Başkanı Burhanettin Karataş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Av. Bilal Özdemir, İYİ Parti İl Başkanı Sercan Belgemen, Aksaray Baro Başkanı Av. Ferit Köse, kurum müdürleri, STK başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Haber: Hakan Hidayet Deniz