Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İl Başkanı Karataş, “Atatürk’ü anmak kadar anlamak da çok önemlidir”

Aksaray Milliyetçi Hareket Partisi

Aksaray Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Burhanettin Karataş, 10 Kasım Atatürk’ü anma günü sebebiyle mesaj yayınladı.

İl Başkanı Karataş; “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebedi hayata intikalinin 85’nci yıl dönümünde rahmet, minnet ve özlemle yâd ediyoruz” dedi.

Atatürk’ün eşsiz bir devlet adamı olduğunu vurgulayan İl Başkanı Karataş; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aziz Türk Milletinin bağrından çıkmış, milleti için, milleti ile birlikte başlattığı büyük bir mücadeleyi zaferle sonuçlandırmış; fikirleriyle, yönetim sanatıyla ve üstün kişiliği ile sadece kendi milleti tarafından değil, tüm dünya devletleri tarafından da örnek alınan, sevgi ve saygı ile anılan büyük bir deha ve devlet adamı haline gelmiştir. Eşsiz bir devlet adamı olarak Atatürk, yeni bir Türk Devleti’nin temellerini atmakla kalmamış; modernleşme ve dönüşüm hamlelerini cesaretle gerçekleştirmiş; Cumhuriyetimizin sonsuza kadar yaşaması için birçok yeniliğe imza atarak gelecek nesillere büyük bir miras bırakmıştır” şeklinde konuştu.

Türk gençliğinin Cumhuriyeti koruyacağına dikkat çeken İl Başkanı Karataş; “Atatürk’ün aziz hatırasına sahip çıkmak, O’nun “En büyük eserim” dediği Cumhuriyetimizi, daha güçlü, daha demokratik, daha kalkınmış hale getirmek; O’nun kendi deyimi ile “Muasır medeniyet seviyesinin üzerine” çıkarmakla mümkün olacaktır. Bizlere yüklediği sorumluluk ve göstermiş olduğu hedefler asla unutulmayacaktır. Türk Gençliği, onun izinde yürüyerek, Cumhuriyetimizi korumak ve kollamak, vatanına sahip çıkmak adına hiçbir meşru mücadeleden asla taviz vermeyecektir” dedi.

Atatürk’ü anmak kadar anlamakta önemli diyen İl Başkanı Karataş; “Bu gün ülkemiz, O’nun işaret ettiği yolda önemli mesafeler almış ve almaya da devam edecektir. Atatürk’ü anmak kadar anlamak da çok önemlidir. O’nu anlamak, fikirlerini ve düşüncelerini kavramak sözle değil, icraatla mümkündür. “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” diyerek millet iradesinin üzerinde hiçbir güç tanımadığını haykıran Büyük Önderimizin emanet bıraktığı değerleri ilelebet yaşatmak bizlerin en önemli görevidir” dedi.

İl Başkanı Karataş sözlerinin sonunda ise; “Bu duygu ve düşüncelerle; aziz milletimizin gönlünde ölümsüzleşen, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Haber Bülteni