Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Avukatlar ruhsatlarını aldı!

Aksaray Barosu avukatlık yapmaya

Aksaray Barosu avukatlık yapmaya hak kazanan avukatlara yönelik “Ruhsat alma” töreni düzenlendi.
Avukat olarak göreve başlayacak beş yeni avukat için düzenlenen törende Aksaray Baro Başkanı Av. Ferit Köse açılış konuşmasını yaptı.
Ruhsat töreninde konuşma yapan Baro Başkanı Av. Ferit Köse; “Biz avukatlar yargının 3 sacayağından biri olan bağımsız savunmayı serbestçe temsil etmekteyiz. Yargılamada avukat olmadan adil bir yargılamadan bahsedilemez. Bu nedenle bizler hukuksal olarak ve her konuda donanımlı ve yeniliklere açık olmalıyız” dedi.

Ruhsat töreninde konuşma yapan Baro Başkanı Köse, konuşmasında “Kıymetli meslektaşlarım değerli misafirler, Hepinizin bildiği üzere Cumhuriyetimizin 100. Yılını büyük bir gururla kutladık ve kutlamaya devam ediyoruz. Türkiye’de tam bağımsızlığın, ulusal egemenliğin, çağdaş hukukun, yurttaşlığın, millet bilincinin, özgür aklın, birey olmanın, fırsat eşitliğinin, adaletin, liyakatin, kadın haklarının, akılcı ve bilimsel eğitimin, ekonomik kalkınmanın demokrasinin, uygar yaşamın ve barışın güvencesi cumhuriyettir” dedi.

Adalet yolunda çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Baro Başkanı Köse; “Cumhuriyet ülkemizin ve hepimizin geleceğidir. Cumhuriyet kadın erkek eşitliğidir, cumhuriyet akıldır cumhuriyet bilimdir ve bizler için en önemlisi hukuk ve adalettir. Aksaray Barosu olarak cumhur iyemizin 100. Yılında bağımsız laik demokratik hukuk devleti, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, mesleğimiz ve meslektaşlarımız için adalet yolunda çalışmaya devam edeceğiz” şeklide konuştu.

Baro Başkanı Köse sözlerinin devamında ise; “34 yıllık bir geçmişi olan Aksaray barosu 450’nin üzerinde üyesi ile cumhuriyetin Atatürk ilke ve inkılaplarının yılmaz savunucusudur. Cumhuriyetimiz sonsuza dek yaşayacaktır. Cumhuriyet ilelebet payidar kalacak 29 Ekimler sonsuza kadar kutlanacaktır. Başta gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna emek veren tüm kahramanlarımızı sonsuz şükran rahmet ve saygı ile anıyorum” dedi.

Hukuksal olarak her konuda donanımlı ve yeniliklere açık olunması gerektiğini dile getiren Baro Başkanı Köse; “Bugün ruhsat alacak meslektaşlarımızın ailelerini ve yanlarında staj yaptıkları üstatlarını kutluyorum. Biz avukatlar yargının 3 sacayağından biri olan bağımsız savunmayı serbestçe temsil etmekteyiz. Yargılamada avukat olmadan adil bir yargılamadan bahsedilemez. Bu nedenle bizler hukuksal olarak ve her konuda donanımlı ve yeniliklere açık olmalıyız” şeklide konuştu.

Avukatlık mesleğine değinen Baro Başkanı Köse; “Avukatlık mücadele mesleğidir. Avukatlar mesleğe başladıkları andan itibaren mücadelelerine yılmadan eğilmeden devam etmelidir. Bununla birlikte biz avukatlar yeri gelecek yan yana yeri gelecek karşılıklı olarak görev yapacağız. Önemli olan mesleki dayanışmamızı her zaman sürdürmemizdir. Bunu yaparken meslek kurallarımıza riayet etmeliyiz. Biz avukatlar çok büyük bir aileyiz” şeklinde konuşmasını tamamladı.
Aksaray Baro Başkanı Ferit Köse, Aksaray Barosunda ruhsat almaya hak kazanan beş yeni avukata, avukatlık yemini yaptırıldıktan sonra Av. Ebrar Uysal, Av. Furkan Nihat Çınar, Av. Fatih Altınsoy, Av. Tolgahan Ayhan ve Av. Mehmet Tayyip Kocaöz’e Ruhsatlarını takdim etti.
Haber: Ağustos Gerçe