Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü, Yenidoğan Canlandırma Programı Eğitimi ile yeni doğan bebek ölümlerini azaltıyor

Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü,

Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü, yeni doğan bebeklerin sağlığını korumak ve ölümlerini azaltmak amacıyla 6-7-8 Kasım tarihlerinde Yenidoğan Canlandırma Programı Eğitimi (NRP) düzenledi. Programda, doğum eyleminde görev alan sağlık personeline yenidoğan bebeklere en uygun güncel yaklaşımlar ve uygulamalar aktarıldı.

          

Program, 9 deneyimli eğitmenden oluşan bir ekip tarafından gerçekleştirildi ve 43 kursiyere başarılı bir şekilde tamamlandı. Katılımcılara, bebeklerin hayatta kalma şansını artıracak önemli beceriler öğretildi. Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü idarecileri, katılımcılara verdikleri katkılardan dolayı sertifikalarını takdim etti.

Aksaray İl Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Güleç, bu eğitimin yeni doğan bebeklerin sağlığını koruma konusundaki kararlılıklarını gösterdiğini belirtirken, “Yenidoğan Canlandırma Programı Eğitimi, bebek ve yeni doğan ölümlerini azaltmamıza yardımcı olacak kritik bir adımdır. Bu programın başarısı, sağlık personelinin bu alandaki bilgisini ve becerilerini artırmalarına yardımcı olacaktır” dedi.

Aksaray İl Sağlık Müdürü Güleç, toplumun sağlığını iyileştirmek ve yeni doğan bebeklerin daha iyi bir başlangıç yapmalarını sağlamak için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. Yeni hayatın bekçileri; Aksaray Sağlık personelleri!

Yenidoğan Canlandırma Programı Eğitimi, bu hedefe ulaşma yolunda atılan önemli bir adım olarak ön plana çıkıyor.

Haber: Fatma Altınok