Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Valiliği iş dünyası inovasyonu ile geleceği şekillendiriyor!

Aksaray Valiliği, ekonomik kalkınma

Aksaray Valiliği, ekonomik kalkınma ve marka değer yaratma hedefinde, iş dünyası Aksaray’da inovasyonla geleceği şekillendiriyor bu kapsamda Aksaray Valiliği tarafından Sanayi Gelişme İstişare toplantısı yapıldı.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in katılımlarıyla “Sanayi Geliştirme İstişare Toplantısı” yapıldı.

Toplantıya, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hakan Kılınçkaya, Aksaray Vali Yardımcıları, Kurum Müdürleri ve STK temsilcileri katılım gösterdi.

Toplantı da konuşma yapan Vali Kumbuzoğlu, “Amacımız sorunları sıralamak değil. Bunları nasıl azaltabiliriz? Potansiyelimizi nasıl harekete geçirebiliriz? Kamu kurumlarına düşen görev nedir? Özel sektör bu işin neresinde? Ortak sorumluluklarımız nelerdir? Gücümüzün yeterince farkında mıyız? Bu sorulara, birlikte ve doğru cevaplar bulmalıyız. İsabetli stratejiler geliştirmeliyiz” dedi.

Şehrin tüm dinamiklerini birlikte hareket etme zorunluluğu var diyen Vali Kumbuzoğlu; “Bu da istişare ve ortak akıl ile olur. Dünya değişir ve dönüşürken, bilim ve teknolojide çıtayı sürekli yükseltirken, bizim bunları ıskalamamız söz konusu olmamalı. Bir an önce sektörel bazda yol haritalarımızı çizmeliyiz. Kaybedecek zamanımız, boşa harcayacak enerjimiz yok. Bulunduğumuz makam ve mevkilerin en nihai amacı İnsanlarımıza hizmet etmek, şehrimize marka değer kazandırmaktır. Onun için, Şehrin tüm dinamiklerinin birlikte hareket etme zorunluluğu var” dedi.

Aksaray’ın Türkiye’nin en güzel turizm sahalarına sahip olduğunu ifade eden Vali Kumbuzoğlu, “Türkiye’nin hatta dünyanın en güzel turizm sahalarına sahibiz, ancak konaklama ve hizmet sektöründe yeterli değiliz. Tarımın Başkenti denilebilecek bir ürün çeşitliliği ve rekolteye sahibiz ancak su sorunlarımız var, Türkiye’nin en kurak havzasındayız. Doğu-Batı, Kuzey-Güney istikametinde Türkiye’nin tam ortasındayız, liman kentlerine yakınız, ancak ulaşım sorunlarımız var. TR71 Bölgesinde istihdam ve üretimde lokomotif güç durumundayız ancak kalifiye eleman sorumuz var. İnsan gücü çok önemli. Bunları daha da çoğaltabiliriz. Amacımız sorunları sıralamak değil. Bunları nasıl azaltabiliriz? Potansiyelimizi nasıl harekete geçirebiliriz? Kamu kurumlarına düşen görev nedir? Özel sektör bu işin neresinde? Ortak sorumluluklarımız nelerdir? Gücümüzün yeterince farkında mıyız? Bu sorulara, birlikte ve doğru cevaplar bulmalıyız. İsabetli stratejiler geliştirmeliyiz. Çünkü şehrimizin ve insanlarımız geleceği olan üretim, istihdam ve ihracat değerleri buna bağlı. Bu nedenler hedef çizip adım atmamız gerekiyor” diye konuştu.

Sanayi Gelişme İstişare toplantısında konuşma yapan Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray’a yatırımcıların önünü açacak girişimlerde bulunmak için gerekli çalışmaları yapacaklarını ifade etti.

Aksaray’ın daha iyi noktalara geleceğini ifade eden Belediye Başkanı Dinçer; “Bölgemiz imkanları ve sahip olduğu jeopolitik konumu ile tam bir merkez konumda. Tüm bu imkanları bir arada düşündüğümüzde Aksaray daha iyi noktalara gelecektir. Aksaray’da yatırımcıların önünü açacak girişimlerde bulunmak adına gerekli inisiyatifleri alacağız. Kentimizde ilçe OSB bölgeleri kuruldu merkez OSB’de ise 4 genişleme alanı için çalışmalar hızlandırıldı. Aksaray büyüyor gelişiyor. İhracatta bu yıl resmi rakamlara göre 1 milyar dolar gelir elde ettik. Aksaray çevresindeki iller içinde önemli bir potansiyeli olduğu görülüyor. İş adamlarımıza, yatırımcılarımıza yol açacak, onların işlerini kolaylaştıracak kararların alınması noktasında düzenlenen toplantı büyük önem taşıyor” dedi.

Aksaray’ın sanayi potansiyelini arttırmak ve gelişimini sağlamak adına yürütülen çalışmalar değerlendirildi. Aksaray’ın büyük ve gelişmiş bir şehir olması için yapılan yatırımlar üzerine görüşmeler yapılan toplantıda,  sanayi bölgesinde yapılan ihracatlar konuşuldu.

Aksaray’ın potansiyelinin farkında olduklarını dile getiren Vali Kumbuzoğlu, “Potansiyelimizin farkındayız. Ekonomik dinamiklerin ahenkli çalışmasıyla marka değer oluşturacağız” dedi.

Haber: Fatma Altınok