Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cumhuriyetin 100. yılı için Anıtkabir’e 550 kilometre pedal çevirecekler

Mersin Bisiklet Derneği (MERBİSDER)

Mersin Bisiklet Derneği (MERBİSDER) üyeleri, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85’inci yıldönümü dolayısıyla 10 Kasım’da Anıtkabir’e Türk bayrağını asmak üzere yola çıkarak 550 kilometre pedal çevirecekler.

7. Geleneksel “10 Kasım Ata’ya Saygı” etkinliği çerçevesinde ‘Pedala Engel Yok’ projesiyle 550 kilometrelik yolu pedallayarak geçecek olan aralarında görme engelli, ev hanımı, Rus vatandaşların da bulunduğu ekip, 10 Kasım günü Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda olacak. Bu önemli yolculuğa, hayvansever sporcuların sevimli köpeği de eşlik ediyor. Projeyle birlikte ile toplumda duyarlılık oluşturulması amaçlanıyor.

Etkinlikte konuşma gerçekleştiren Bisiklet Derneği Başkanı Süleyman Uygun, “10 Kasım Ata’ya saygı Pedala Engel Yok’un amacı engelleri aşmak. Görme engelli arkadaşlarımız var aramızda onlarla 550 kilometre yol pedallayacağız. Görme engelliler biliyorsunuz evlerden aşağıya inmeye korkanlar var onlara cesaret vermek amacımız. 1 tane köpek arkadaşımız var bisikletle beraber seyahat edilebilecek köpek aparatıyla onu göstermek için ve bisiklet sporunu ön planda tutmaya çalışıyoruz ve aynı zamanda 10 Kasım’da Ankara’da olarak Atamızı anacağız. Cumhuriyetin 100’üncü yılında böyle bir projeyi yine gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Rus bir arkadaşımız var Atatürk sevgisi için o da 550 kilometre bizimle pedallıyor. Böylelikle Atatürk’ün ve ülkemizin ne kadar değerli olduğunu ve dünyada tanındığını göstermeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından bisikletliler, Anıtkabir’e gitmek için yola çıktı.

Haber: Avni Kuru