Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Şehitlerimizin en kıymetli emanetleri burada…!

Aksaray’a Ervah kabristanlığının hemen

Aksaray’a Ervah kabristanlığının hemen yanı başına Kanlı pelidin yanına Şehitler Müzesi açıldı. Şehitler Müzesinin açılışına TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar’ın katılımı ile yapıldı.

Aksaray Şehitler Müzesinin açılışında konuşan Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, şehit yakınlarına hoş geldiniz diyerek; “Şehitlerimizin kıymetli yakınları, akrabaları, değerli gazilerimiz ve yakınları, Değerli Aksaray hemşerim. Aksaray şehitler müzesi açılış Töreni hoş geldiniz. Sefalar getirdiniz.” dedi.

Belediye Başkanı Evren Dinçer; “Öncelikle Aksaray’ın ihtiyaç duyduğu şehitler müzesini kazandırmanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz. Şehitlerimizin aziz hatıraları yaşatmak, onları gelecek nesillere anlatmak, aktarmak, neler yaşadıklarını onlardan diğer hatırayı da burada sergileyerek göstermek bizim için önem arz ediyordu. Bunun arayış içerisindeyken, Şehrimizde müzeyi nereye inşa ederiz diye ararken araştırma yaparken tabii ki en münasip olan yer inancımıza göre dünyada da üç tane olduğunu düşündüğümüz Ervah kabristanlığı, biri burada birisi Şam’da bir diğeri de Medine’yi Münevver’e de olan Aksaray’ımızda Ervah kabristanımızın yanında yanı başında Somuncu baba hazretleri, Cemalettin Aksaray hazretlerinin yanı başında bunu yapmayı işletmeyi düşündük.” ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden Başkan Dinçer; “Hamdolsun çalışma arkadaşlarımıza hızlı bir şekilde bunun çalışmasına başladık. Tabii ki kıymetli şehit yakınlarımız da şehitlerimizin emanetlerimize teslim ettiler. Burada da onlara bir sergi salonu açtık. İnşallah burayı ziyaret eden tüm vatandaşlarımız kalben vicdanen hissedecek ki şehitlerimizin manevi havasını müzeyi ziyaretten sonra hepimize hissedeceğini, ben burada bir kez daha iletmiş olayım. Bu vesileyle kıymetli misafirimiz bu değerli açılışımıza anlam yükleyip, açılışa katıldıkları için teşekkür ediyorum. Aksaray’ımızdaki şehitlerimize tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabırlar, Gazilerimize hayırlı ömürler ve yakınlarına sabırlar diliyoruz. Rabbim şehitlerimizi bizlere tabii ki emanet etti ama bundan sonra şehit gelmez diye ümit ediyoruz ama şehitlerimiz de olduğu zaman onların her zaman başta tacımız. Bu vesileyle töremize katılan hepimize hürmetle selamlıyorum. Müzemiz ziyaret Sergi salonumuzun şehrimize hayırlı uğurlu olmasın temenni ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Haber: Ağustos Gerçe