Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gençleri koruma ile görevli Narko Tır Aksaray’da!

Konya Narkotik Suçlarla Mücadele

Konya Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün uyuşturucu hakkında farkındalık yaratmak amacıyla oluşturduğu “Narko Tır” Aksaray’a geldi. Öğrencilerin ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği “Narko Tır”, 15 Temmuz Milli İrade Meydanında ziyaretçilerini bekliyor.

Günümüzde gençler adına arz eden en büyük tehlikelerden biri olan uyuşturucu konusunda farkındalık çalışmaları devam ediyor. Gençleri uyuşturucudan uzak tutmak amacıyla oluşturulan “Narko”Tır” Aksaray’a getirilerek Kanber Demir Anadolu Lisesi öğrencilerine farkındalık eğitimi verildi. Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun da gezdiği narkotik tırına vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Nakotik tırını Vali Kumbuzoğlu ile beraber Aksaray İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu ve Aksaray İl Jandarma Komutanı Mehmet Ali Bayer de gezdi.

Narkotik tırını öğrencilerle birlikte gezen Vali Kumbuzoğlu, öğrencilerle yakından ilgilenerek öğrencilere, uyuşturucudan uzak durmaları ve doğru arkadaş seçmeleri konusunda uyarılarda bulundu. Öğrencilerle uzunca sohbet eden vali Kumbuzoğu narkotik tırıyla ilgili yaptığı açıklamada; “Uyuşturucuyla topyekûn ve kararlılıkla mücadele vermek üzere, sahalardayız. Sayın Bakanımız Ali Yerlikaya’nın direktifleriyle ve kendi himayelerinde bu kararlılığımızı ülke çapında sürdürüyoruz. Biz de Aksaray’da kamu kurumlarımızla, emniyetle, jandarmayla, başsavcılığımızla, adliyemizle, üniversitemizle, belediyemizle birlikte yan yana, omuz omuza bu mücadelemizi sürdürmeye devam ediyoruz.” dedi.

“Vatandaşlarımızın Desteği Çok Önemli”

Uyuşturucuyla mücadele konusunda vatandaşların desteğinin gerektiğini aktaran Vali Kumbuzoğlu; “Vatandaşlarımızın destekleri çok önemli. Ailelerimizin ve okullarımızın, okul müdürlerimizin, sınıf öğretmenlerimizin, rehberlerin ve herkesin desteği bizim için çok önemli. Narkotikle mücadele kapsamında Konya Narkotiğin gönderdiği tır Aksaray’da. Bu tırla gençlerimize, öğrencilerimize yerinde eğitim veriyoruz. Zehrin, narkotiğin, uyuşturucunun insan sağlığına ne kadar zararlı olduğunu, hayatını nasıl kaydırdığını bizzat öğrencilerimize yerinde gösteriyoruz.” diye konuştu.

“Valilik Olarak Projelerimiz Devam Ediyor”

Sözlerine devam eden Kumbuzoğlu; “Aksaray Valiliği olarak gençlerimiz, çocuklarımız bizim için çok önemli. Bunun için projelerimiz devam ediyor. Herkes yakında görecek projelerimiz her gün daha farklı teknolojilerle donatılarak sahaya sürülecek. Emniyetimizle, jandarmamızla, başsavcılığımızla Sayın Bakanımızın ekranlarda ifade ettiği gibi devletin gücünü uyuşturucu şebekelerinin sırtında hissettirmeye devam edeceğiz. Bu noktada kararlılığımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

Öğrencileriyle birlikte narkotik tırını gezen Kanber Demir Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Hülya Turgut yaptığı açıklamda; “Okulumuzdan sorumlu narkotik polisimiz aradı bizi. Türkiye’de sadece 2 tane bulunan “Narko Tır” isimli çalışma Aksaray’da. Gençlerimizi narkotik durumlara karşı bilinçlendirme amaçlı bir çalışma. Öğrencilerimiz tırda bulunan ekranlardan madde bağımlısı olan insanları tanıyabilmek, madde kullanılan mekanları tanıyabilmek, bu insan ve mekanlara karşı almamız gereken önlemleri öğrendiler. Bence çok güzel bir çalışma. Bunun Aksaray’da bulunması da bir şans. Emniyet Müdürümüze teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Haber: Hakan Hidayet Deniz