Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Lösemi değil sevgi bulaşıcıdır

02- 08 Kasım tarihlerini

02- 08 Kasım tarihlerini kapsayan Lösemili Çocuklar Haftası olarak biliniyor. Lösemili Çocukların kansere karşı erken tanı ve tedavi ile hayatları kurtarılabiliyor.
Sağlık Bakanlığının “Lösemi Değil Sevgi Bulaşıcıdır” sloganıyla Lösemili çocuklar için moral ve motive amacıyla hayata geçiriliyor.
Çocuk yaştalar ortaya çıkan Lösemi ( Kan Kanseri) tedavi edilebilir bir hastalık olarak kabul edilmekte olup hastalığın düzenli takibi ve destekleyici bakım tedavide başarılı olma şansını arttırıyor.
Erken tanı ile çocukların tedavi şanslarını arttırma ülke de ve dünya da gelişen tedavi uygulamaları ile sağlanmaya devam ediyor.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Uluslararası Kanser Araştırmaları Kurumu (IARC) verilerine göre, 2020 yılında Dünya’da 0-14 yaş aralığında 67.008 vaka tahmin edilmesi halinde çocukluk yaşlarında görülen tüm kanserlerin üçte birini (%32,7) oluşturuyor. Ülke genelinde ise dünya ile benzer biçimde tüm çocukluk çağı kanserlerinin yaklaşık üçte birini (%33,4) lösemiler oluşturduğunu açıkladı.
Lösemili Çocuklar haftası kapsamında küçük yaştaki çocuklara umut olmak amacıyla erken tanı ve tedavi uygulamaları ile çocukların yarınlarına umut olunmaya çalışılıyor.
Haber: Fatma Altınok