Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

BİGG Spor ödülleri başvuruları uzatıldı; İşte o tarih!

Her yıl düzenli olarak

Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen BİGG Spor Ödülleri için bu yıl da başvurular başlamıştı. BİGG Spor Ödülleri için başvuru süreci 15 Kasım tarihine kadar uzatıldı. TÜBİTAK, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen bu program sayesinde, sporun teknolojik alanda gelişiminin sağlanması ve yenilikçi yaklaşımların desteklenmesi hedefleniyor.

Türkiye’de bulunan yerleşik tüm firmaların katılım sağlayabileceği bu program Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında yapılan iş birliği protokolü ile TÜBİTAK ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ortak gençlik ve spor çağrı programları geliştirmesi ile yürütülmektedir.

Yarışma konusu ve kapsamında yer alan başlıklar şu şekilde;

İthal spor malzemelerinin yerlileştirilmesi
Spor teknolojilerinde artırılmış ve sanal gerçeklik uygulamaları
Sporla ilişkili istatistik ve büyük veri analizi uygulamaları
Sporda yapay zekâ uygulamaları
Sporda sensör teknolojisi
Sporda antrenman teknolojileri
Bireysel ve takım takip analiz sistemleri

Spor teknolojileri alanında farkındalığın artırılması amacıyla düzenlenen “BİGG SPOR Ödülleri”  yarışmasına katılım saplayacak olan yerleşik firmaların, belirtilen konu ve kapsamda katkı sağlaması bekleniyor.

Düzenlen yarışma kapsamında en fazla 5 firmaya olmak üzere toplamda 4.500.000 TL para ödülü verilecek olup aynı zamanda BİGG Spor Ödülleri belgesi de takdim edilecek.

Yarışmaya başvurmak isteyen firmalar için başvuru tarihi 15 Kasım tarihine kadar uzatılırken, başvuruda bulunacak olan firmalar, detaylı bilgi almak için https://tubitak.gov.tr/sites/default/files/26720/bigg_spor_duyuru.pdf adresinden yaralanabilecek.

Haber: Ağustos Gerçe