Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milletvekili Yaldır; “ev ve iş yeri kira fiyatlarındaki artış dayanılacak durumu çoktan aştı”

Aksaray İYİ Parti Milletvekili

Aksaray İYİ Parti Milletvekili Turan Yaldır, Türkiye Büyük Millet Meclisinde yaşanan enflasyon sebebiyle ev ve kira fiyatlarında yaşana artışın vatandaşları zorladığına değindi. Milletvekili Yaldır; “Kiracı – Ev sahibi kavgalarının son bulup, toplumsal barışın sağlanması için barınma krizinin acilen çözüme kavuşması gerekmektedir” dedi.

Ev- iş yeri kira fiyatlarındaki artışın dayanılacak bir durumdan çok çıktığını ifade eden Milletvekili Yaldır; “Türkiye’nin tamamını kasıp kavuran ev ve iş yeri kira fiyatlarındaki artış dayanılacak durumu çoktan aştı. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz yıl bu mecliste ev kiralarında artışı yüzde 25 ile sınıflandıran bir düzenleme geçmişti bu yasa sözde fahiş kira artışlarını durduracak ülkede yaşanan barınma krizini çözecekti” dedi.

Ev ve kiracı tartışmalarında ileri seviyelere çıktığına vurgu yapan Milletvekili Yaldır; “Ancak görüyoruz ki bu düzenleme beklentileri karşılayamamış hatta kiracı ve ev sahibi gelirimin daha da ileri bir boyuta taşınmasına sebep olmuştur. Mahkemeler ev tahliye davaları, dosyalarıyla dolmuş durumda yaşanan kiracı ev sahibi tartışmalarını her gün duyuyor, maalesef ki ölümle sonuçlanan kavgaları üzülerek izliyoruz. Seçim bölgem Aksaray’da da ciddi manada yaşanan barınma krizini gözlemliyorum” şeklinde konuşmasını tamamladı.
Haber: Fatma Altınok