Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Eğitim sistemi değişiyor!

MEB’ten şok karar: Eğitim

MEB’ten şok karar:
Eğitim sistemi değişiyor!

Milli Eğitim Bakanlığınca, ders konularında sadeleşme yapılacağı açıklandı. Tüm sınıflarda yapılacak olan değişiklik 2017 yılından bu yana yapılacak en kapsamlı müfredat değişikliği olacağı açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı,  eğitim sisteminde köklü bir değişiklik yapacağını duyurdu. 2024-2025 eğitim-öğretim yılında uygulanmaya başlayacak yeni müfredat, eğitimde önemli dönüşümleri beraberinde getirmesi hedefleniyor. Yeni müfredat Aralık ayında bakanlık tarafından açıklanacak, peki ya yeni müfredatla birlikte öğrencileri neler bekliyor?

TÜM DERS İÇERİKLERİNDE GÜNCELLEME YAPILACAK

Müfredat değişikliği kapsamında sadece temel dersler değil seçmeli derslerin içeriklerinde de sil baştan güncelleme yapılacak. Aynı zamanda temel derslere yeni girecek konular da köklü değişime uğrayacak. Eklenecek konular ya da müfredattan çıkarılacak konular da yeni eğitim programında yer alacak. Burada da güncellemelerin sıra güncel konu ve meseleler müfredat kapsamına dahil edilecek.
1.SINIFTAN 12.SINIFA KADAR SİL BAŞTAN PROGRAM HAZIRLANACAK
Yeni eğitim müfredatı Aralık ayında açıklanması beklenirken  müfredatın 2024-2025 eğitim öğretim yılında kademeli olarak hayata geçirilmesi hedefleniyor. Haber: Ağustos GERÇE