Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da bir günde ne kadar süt üretiliyor?

AKSARAY’DA SÜT VE SAĞIM

AKSARAY’DA SÜT VE SAĞIM HİJYENİ PANELİ DÜZENLENDİ:
Aksaray’da günde Bin 100 ton süt üretiliyor
Tarım ve Orman Bakanlığı ve Aksaray İl Tarım Müdürlüğü, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı İşbirliğiyle ”Süt ve Sağım Hijyeni Paneli” düzenlendi.
Aksaray Ulu Irmak Uygulama Oteli toplantı salonunda düzenlenen panele Aksaray Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Yusuf Çiçek, Tarım Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı Temsilcileri, Aksaray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin, Damızlık Koyun- Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Sivil Toplum Kuruluş (STK) Temsilcileri, Tarım Danışmanları ile üreticiler katılım gösterdi.

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Aksaray Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Yusuf Çiçek, Aksaray’ın hayvancılık ve süt üretimi konusundaki mevcut durum ve potansiyeline değinerek Aksaray’da 2022 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 385.500 Büyükbaş, 1.065.000 Küçükbaş hayvan mevcut olduğunu günde 1.100 ton yılda ise 400.000 ton civarında süt üretimi yapıldığını ifade etti. Yine üretilen bu sütlerin Aksaray’da bulunan 21 adet süt işletme tesisi ile süt ve süt ürünleri olarak işlenmekte olduğunu ifade etti.

Aksaray İl Tarım Müdürlüğü ve Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı proje sorumlusu Selahattin Dal ise süt hijyeni konusundaki Bakanlık tarafından yapılan eğitimlere değinerek bundan sonra daha fazla önem vereceklerini bildirdi.

Panel sunucularından Aksaray Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Şükrü Dursun, süt ineklerinin bakım ve beslenmesi hakkında sunumunu yaptı. İkinci bölümde ise süt üretim firma temsilcileri sağım ve süt hijyeninin önemi hakkında bilgilendirmesinden sonra panel sona erdi. Haber: Ağustos GERÇE