Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Alişan Tiryaki; “Batı insan hakları konusunda iki yüzlüdür”

TİHEK (Türkiye İnsan Hakları

TİHEK (Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu) Aksaray’da İl İnsan Hakları Toplantısı düzenledi. Toplantıya yoğun katılım sağlanırken, Aksaray’daki insan hakları konuları masaya yatırıldı.

Aksaray Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya, Aksaray Vali Vekili Hakan Kılınçkaya, Aksaray Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, TİHEK 2. Başkanı Alişan Tiryaki, Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Baro Başkanı Ferit Köse, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

İl İnsan Hakları İstişare Toplantısında açıklamalarda bulunan TİHEK 2. Başkanı Alişan Tiryaki; “Bugünlerde bizim şahitliğimizde dünyada, korkunç insan hakları ihlali yaşanmaktadır. Sözün bittiği yerdeyiz. En temel insan hakkı olan yaşama hakkının yok edildiği bu süreçte, küresel ve bölgesel ölçekli insan hakları örgütleri ne yapıyor? Bu sorulmalıdır. Avrupa Birliğinden ise hiç ses çıkmadı. Hatta Avrupa ülkelerinin bu ihlalleri alenen desteklediklerine şahit olduk. İnsan haklarıyla ilgili literatürün tamamına sahip olduğunu söyleyen ve burnundan kıl aldırmayan batı ülkeleri, yaşanmakta olan vahşet karşısında ya sessiz kalmaktadırlar ya da destek vermektedirler. İnsan hakları konusunda batının ikiyüzlü olduğunu görüyoruz. Bu katliama sesini yükseltenlerin başında yine milletimiz ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini görüyoruz. Çok iyi biliyoruz ki, yarın yaşanacak savaş veya olumsuzluklarda, milletimiz için de batının takınacağı tavır Gazze’deki tavırdan farklı olmayacaktır. Peki ne yapmalıyız? Çok çalışmalıyız. Açık yüreklilikle ve samimiyetle söylemeliyim ki, kendi tarihimiz ve kendi medeniyetimize dönmekten başka çıkar yolumuz yoktur.” İfadelerini kullandı.

Daha sonra toplantıda kürsüye çıkarak konuşan Aksaray Vali Vekili ve Aksaray İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hakan Kılınçkaya; ““İnsan hakları, sadece insan olmak nedeniyle sahip olunan haklar olarak devlet hukukundan önce gelirler ve bağımsızdırlar. Bireyin eksiksiz gelişimi için gerekli bir koşul olarak, insan hakları ancak demokratik bir düzen içerisinde kendi yerini bulur. İnsan onurunu güvenceye alan bütün kararlar insan hakları kapsamına girer. İnsan onuru ise hukuk kurallarının adalete uygunluğunu, alınan kararların doğrulunu ölçmenin en önemli aracıdır. İnsan değerini korumayı ve insanın maddi ve manevi gelişmesini amaçlayan üstün kurallar bütünü olarak insan hakları kuralları tüm ülkelerde devlet-birey ilişkilerinin belirleyicisi, uluslararası düzenlemede dünya barışı ve adaletin temelini oluşturur. Hiç kimse, hiçbir kuruluş ya da devlet, özgürlükleri yok etme özgürlüğüne asla sahip değildirler. İnsan haklarının yok edilmesini amaçlayan hiçbir kural ya da eylem geçerli olamaz. Hakların kullanılmasında bireylerin zarar görmemesi, zedelenmemesi devletin gözetim ve sorumluluğu altındadır. Türkiye, BM İnsan Hakları Delegeleri, Avrupa Konseyi sosyal anlaşması, uluslararası belgeler ile üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirmektedir. Aynı şeyleri özellikle bugünlerde, medeni dünya için maalesef söyleyemiyoruz. Bizler önce insan, sonra Müslüman olma bilinciyle hareket ediyoruz. Bundan da asla vazgeçmiyoruz. Alınacak kararlar ülkemize, Aksaray’ımıza hayırlara vesile olmasını diliyorum.” Diye konuştu.

Haber: Hakan Hidayet Deniz