Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milletvekili Yaldır, çiftçilerimiz yüksek elektik faturası ödemekte zorlanmaktadır

Aksaray İYİ Parti Milletvekili

Aksaray İYİ Parti Milletvekili Turan Yaldır, 12. kalkınma planı çerçevesinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) açıklamada bulundu. Türkiye’de birçok bölgede sulama faaliyetlerinde olan eksiklik çiftçileri maliyet açısından zorlamaya devam ediyor. Bunun üzerine açıklama yapan Milletvekili Yaldır, çiftçilerin petrol, gübre, tohum, zirai ilaç gibi maliyetler altında ezilmesinin yanı sıra bir de yüksek elektik faturası ödemekte zorlandığını belirtti.
Milletvekili Yaldır; “Çünkü seçim bölgem Aksaray’da olduğu gibi Türkiye’nin birçok bölgesinde tarımsal sulama yer altından yüksek maliyetlerle çıkarılan su ile yapılmaktadır” dedi.

Milletvekili Yaldır TBMM’deki konuşmasında; “Sayın milletvekilleri geçtiğimiz günlerde 12. Kalkınma planının görüşüldüğü plan ve bütçe komisyonunda çiftçilerimizin genel sorunları ve Türk tarımının kurtuluş ve kalkınması için atılması gereken adımlarından bahsettim. Umarım hükümet yetkilileri bu çağrımıza kulak verir ve 12. Kalkınma planında tarımsal sulama projelerine önemli ölçüde yer verir” dedi.
“Aksaray’da Olduğu Gibi Türkiye’nin Birçok Bölgesinde Tarımsal Sulama Yer Altından Çıkarılan Su İle Yapılmaktadır”
Küresel iklim değişikliği bazında tarımsal sulama projelerinin yapılmasının zorunlu hale geldiğini ifade eden Milletvekili Yaldır; “Cumhuriyetimizin 100. Yılında ülke tarımının gelecek 100 yılına damga vuracak tarımsal sulama projelerinin yapılması bir istekten öte küresel iklim değişikliği ve dünyada yaşanan gıda krizleri gibi sebeplerden dolayı günümüzde artık bir zorunluluk haline gelmiştir. Çünkü seçim bölgem Aksaray’da olduğu gibi Türkiye’nin birçok bölgesinde tarımsal sulama yeraltından yüksek maliyetlerle çıkarılan su ile yapılmaktadır” şeklinde konuştu.
“Her Geçen Gün Yeraltı Suları Çekilirken, Elektrik Maliyetleri De Çekilmez Bir Hal Almıştır”
Yeraltı sularının küresel iklim krizleri sebebiyle çekildiğini belirten Milletvekili Yaldır; “Yeraltı suları son yıllarda küresel iklim krizi ve yanlış sulama yöntemleri sebebiyle çekilmektedir. Her geçen gün yeraltı suları çekilirken, elektrik maliyetleri de çekilmez bir hal almıştır. Zaten petrol, gübre, tohum, zirai ilaç gibi maliyetler altında ezilen çiftçimiz yüksek elektrik faturaları ödemekte zorlanmaktadır” dedi.
“Bunca Yüksek Girdi Maliyetlerine Üretime Devam Etmek İsteyen Çiftçilerimizden Allah Bin Defa Razı Olsun”
Milletvekili Yaldır sözlerinin sonunda ise; “Bunca yüksek girdi maliyetlerine ve hükümetin bunca yanlış tarım politikasına rağmen üretime devam etmek isteyen çiftçilerimizden Allah bin defa razı olsun. AK Parti iktidarının 21 yıllık tarım karnesine baktığımızda sınıfta kalmıştır. Cumhuriyetimizin 100. Yılına girerken Türk tarımının sorunlarının hızlı bir şekilde çözülmesini umut ediyoruz” şeklinde konuşmasını tamamladı.
Haber: Fatma Altınok