Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Coşkulu Cumhuriyet Kutlamaları; Şehitler ve Gaziler Unutulmadı!

Aksaray, Cumhuriyet Bayramı’nın 100.

Aksaray, Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılını büyük bir coşkuyla kutladı.

Aksaray Recep Tayyip Erdoğan Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen etkinlikte, tarihimizin kahramanları unutulmadı.

Aksaray Recep Tayyip Erdoğan Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi, Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılını unutulmaz bir günle taçlandırdı.

Okul öğrencileri ve öğretmenleri, Cumhuriyetin bu özel yılını coşkuyla kutlamak için bir araya geldi.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın coşkuyla okunmasıyla başladı. Okul Müdürü Niyazi Maraşlıoğlu ve Din Öğretimi Hizmetleri Şube Müdürü Süleyman Bozova, Cumhuriyetin önemini vurgulayan etkileyici konuşmalar gerçekleştirdi.

Duygu dolu anlara sahne olan etkinlikte, 11/C sınıfı öğrencisi Mehmet Ömer Bozlak’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti dinleyicilere manevi bir huzur sağladı. Ardından Pınar Bellikli ve Cevdet Altundağ, “Tarih Şeridinde Savaşlar ve Şehitler” konulu bir sunum gerçekleştirdiler.

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Gülbahar Ay ve öğrencilerinin hazırladığı oratoryo gösterisi izleyicilere büyülü anlar yaşattı. Programın devamında okul Müdür Yardımcısı Mustafa Keleş “Ilgınlı Ali’nin Mektubu”nu okudu.

İHL Meslek Dersleri Öğretmeni Sadık Bülbül ve öğrencileri, “Şehide Ağıt” isimli ezgiyi coşkuyla seslendirdiler. Müzik öğretmenleri Ali Osman İnce, Ramazan Altınok ve okulun Fen Bilgisi Öğretmeni Derya Acar, muhteşem bir müzik dinletisi sundu.

Müzik dinletisi sonrası, okul Müdür Yardımcısı Mürsel Maraşlıoğlu yönetiminde, şehitlerimiz ve gazilerimiz için dualar edildi.

Programın sonunda, Aksaray Şehit Aileleri Derneği Başkanı Sn. Hüseyin Koçak’a teşekkür plaketi takdim edildi.

Bu anlamlı etkinlik, Cumhuriyetin 100. yılını coşku ve hüzünle bir araya getirerek, şehitlerimizi ve gazilerimizi unutmadığımızı bir kez daha gösterdi. Cumhuriyetimizin 100. yılında, tarihimize ve kahramanlarımıza olan bağlılığımızı bir kez daha yürekten hissettik. Haber; Fatma Altınok