Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mimarlık öğrencileri projelerini sergiledi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Mimarlık

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencileri, 2022-2023 dönemi uygulama derslerinde hazırladıkları projeleri, geleneksel hale gelen “Mimari Projeler Sergisi”nde beğeniye sundu.

Mühendislik Fakültesi C Blokta düzenlenen serginin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, çalışmayı iki açıdan değerlendirmek gerektiğini belirtti. Bunlardan ilkinin, çizim, desen, tasarım, doku, imgeleme ve ölçeklendirme gibi teknik detaylar olduğunu vurgulayan Rektör Arıbaş, “Bunların ötesinde sergi, öğrencilerin hayal dünyalarını anlama ve tasavvurlarını yansıtabilme becerilerini görme açısından çok kıymetli” dedi. Mimarlığın sadece yapı oluşturmak anlamına gelmediğini, sürecin içinde toplumsal gerçeklikler, estetik, sanatsal bakış açısı, fiziki ve ruhi sağlık, etkin kaynak kullanımı gibi değerlerin olduğunu kaydeden ASÜ Rektörü, “Sergi, bizlere, öğrencilerimiz işlerinde ne denli maharetli olduklarını gösterdi. Tüm öğrencilerimizin meseleyi özümsemiş olduklarına tanıklık etmekten büyük bir mutluluk duyduk. Hepsini tebrik ediyoruz. Allah yollarını açık etsin” dedi. Rektör Arıbaş, açıklamasında, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Muhammed Sarı ve ekibine, serginin oluşmasına sundukları katkılardan dolayı teşekkür etti.

Etkinliğin son kısmında Rektör Alpay Arıbaş, mimarlık mesleğinde 50’nci yılını kutlayan Dr. Öğr. Üyesi Bahattin Ali Türkmenoğulları’na plaket takdiminde bulundu.

Haber Bülteni