Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Organik arıcılık yapan yetiştiricilerin desteklenmesine yönelik karar açıklandı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Organik Arıcılık Yapan Yetiştiricilerin Desteklenmesine Dair Tebliği” Resmi Gazetede yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı ile yürürlüğe giren 2023 yılında yapılacak Tarımsal Desteklemeler ve 2024 yılında uygulanacak Sertifikalı Tohum Kullanım Desteğine ilişkin karar açıklandı. Sertifikalı Tohum Kullanım Desteğine ilişkin karar kapsamında organik tarımı destekleme çalışmalarında görev alacak kurum ve kuruluşların belirlenmesi ve organik arı ürünleri üreticiliği faaliyetinde bulunan yetiştiricilere organik arılı kovan için yapılacak destekleme ödemelerine ilişkin detaylar belli oldu.

Organik arı ürünleri üreticiliğinin geliştirilmesi, doğal kaynakların korunması, gıda güvenliğinin ve sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla uygulamaya geçilen desteklere ilişkin usul ve esaslar açıklandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Organik Arıcılık Yapan Yetiştiricilerin Desteklenmesine Dair Tebliği” Resmi Gazetede yayımlandı. Tebliğe göre organik arıcılık yapan yetiştiricilerin desteklenmesi kapsamında ödemelerin yapılabilmesi için geçerli olan şartlar, başvuru yöntemi, başvuru ve ödeme süreleri gibi konulara ilişkin detaylar açıklandı.

Yapılan açıklamaya göre, organik arıcılık yapan yetiştiricilerin, kovan tespitlerini en geç 22 Aralık tarihine kadar yaptırması gerekiyor. Destekleme ödemesine hak kazanan organik arılı kovanlar için ise kovan başına 30 TL destek ödemesi yapılacağı bildirildi. Organik arıcılık yapan yetiştiricilerin kovan tespitlerini en geç 29 Aralık 2023 tarihine kadar dilekçe verdiği il ya da ilçe müdürlüğüne yaptırmak zorunda oldukları belirtildi.

Haber: Fatma Altınok