Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ceylan, burada resmen İslam’a kıyım var!

AKSARAY ESNAF VE SANATKÂRLAR

AKSARAY ESNAF VE SANATKÂRLAR ODALARI BİRLİĞİ BAŞKANI DOĞAN CEYLAN:
İslam’a kıyım var
İsrail ve Filistin arasında yaşanan olaylar nedeniyle tüm dünyanın olduğu gibi Türkiye’nin de ekonomisinin etkilendiğini ifade eden Aksaray Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan, “Ekonomi nasıl olsa düzelir. Allah, devletimize zeval vermesin. Şimdi birlik ve beraberlik olma zamanı. İslam’a kıyım var. Tüm Müslüman devletler birlik ve beraberlik içinde bu zulme dur demelidir.” dedi.
Filistin’in 1947’den beri baskı ve zulüm altında olduğunu ifade eden Aksaray Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan, “Filistinli şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Birleşmiş Milletler bu konuda hiçbir zaman İsrail’e gösterdiği yakınlığı ve desteği Filistin halkı ezilirken, Suriyeli insanlar bombalanırken, Irak’ta insanlar ölürken, kan akarken göstermediler. Burada resmen İslam’a kıyım var. Müslümanlara bomba yağdırıyorlar. İslam ülkeleri ise birlik ve beraberliği sağlayamıyorlar.” şeklinde konuştu.
TÜM DÜNYA TÜRKİYE’DEN BİR ŞEYLER BEKLİYOR
Hamas’ın yaptığı saldırının aslında 1947 yılından beri verilmesi gereken bir tepki olduğunu ancak zaman açısından yanlış olduğunu ifade eden Ceylan, “. O gücü kendinde görmeden yapması nedeniyle Bugün Filistin halkı çok zor durumda kaldı. Filistin halkı göçe zorlanıyor. Mısır’a yönlendirilmeye çalışılıyor. Bunu yaparken birlik ve beraberlik olsaydı sonuç farklı olurdu. Müslümanlar birlik ve beraberliği sağlayıp İsrail ve Siyonist düşünceye ‘dur’ demeliydi. İslam ülkeleri bu birlik ve beraberliği gerçekleştirilemedi. Müslümanlar sahipsiz. Tüm dünya Türkiye’den bir şeyler bekliyor. Türkiye hamilik yapacak ama hamilik yapması için de o birliği ve beraberliği sağlamak lazım. Türkiye ekonomik olarak zor durumda. Bunları yaparken ekonominin güçlü olması lazım. Gerekli savunma sanayisinin bunları karşılayabilmesi lazım. Allah, Müslümanlara güç kuvvet versin.” dedi.
FİLİSTİN BİZİM CANIMIZ CİĞERİMİZ
Amerika’nın sembolikte olsa uçak gemisini oraya göndermesinin bile tüm dünya ekonomisini etkilediğini vurgulayan Doğan Ceylan, “Türk ekonomisi de bu durumdan elbette etkilenecek. Sadece Türkiye değil, İran, Rusya ekonomisine de kısıtlamalar getirecek. Ama biz bunları aşarız. Onlar sorun değil. Biz şükretmesini bilen bir milletiz. Allah bu şükrü elimizden almasın. İhtiyaç sahibi insanlara elini uzatan bir milletiz. Bizim dinimizde, kültürümüzde bunu emrediyor. Filistin bizim canımız ciğerimiz. Dünyada ne kadar devlet varsa hepsinin ekonomisini etkiliyor. Bunu global düşünmek lazım.” şeklinde konuştu.
ALLAH, BAŞTA TÜRKİYE OLMAK ÜZERE TÜM TÜRK VE İSLAM ÂLEMİNİ KORUSUN
Şimdi tüm Müslümanların birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğinin altını çizen Aksaray Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan, “Ekonomi nasıl olursa düzelir. Biz bu ekonomik durumu aşarız. Savunma ve tarım sanayisinin Türkiye’de gelişmesi lazım. Özellikle savunma sanayisi. SİHA’lar, İHA’lar üreterek ataklar yaptık. Dik durmamızı sağladı. Tarım ülkesi olarak da kendi kendimize yeten bir ülke olmalıyız. Fakrı ürünler üretip ekonomiye katkılar yapmalıyız. Eskiden yüzde 80-90 dışa bağımlıyken, şimdilerde dışa bağımlılığımız 20’lere indi. Allah, devletimize milletimize zeval vermesin. Allah, başta Türkiye olmak üzere tüm Türk ve İslam âlemini korusun.” diyerek sözlerine son verdi. Haber: Ağustos GERÇE