Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’ın tarihi ve kültürel değerleri geleceğe taşınıyor!

Bu yıl 8.’si düzenlenen

Bu yıl 8.’si düzenlenen Uluslararası Aksaray Sempozyumu Aksaray üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşti.

     

8.Uluslarası Aksaray Sempozyumuna Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Aksaray Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, Kurum Müdürleri ve birçok öğrenci katılım gösterdi.

Vali Kumbuzoğlu; “Aksaray binlerce yıllık kadim bir medeniyet. Aksaray’ın tarihi ve kültürel değerlerini geleceğe taşımak bizlerin ortak sorumluluğudur.” dedi.

Aksaray Üniversitesi tarafından düzenlenen 8.Uluslarası Aksaray Sempozyumunun amacı, tarihi ve kültürel birikimi olan Anadolu’nun nadide merkezlerinden Aksaray’ın 1923’ten 2023’e kadar geçen yüz yıllık süreçte tüm yönleriyle ele alındığı çalışmalar içerisinde kat ettiği gelişimi gözler önüne sererek Aksaray’ın yüz yıllık tarihi ve kültürel yapısından bahsetmek.

Aksaray ilinin yüz yıllık süreçteki şehircilik anlayışına değinerek Aksaray’ın köklü tarihi geçmişinin getirmiş olduğu ilmi, dini, sosyal, kültürel ve sanatsal değerlerinin bilimsel arka planının oluşturulması amacıyla sempozyum gerçekleşti.

Aksaray’ın yıllar içinde gerçekleştirdiği tarih, kültürel ve sanatsal yapılarının ele alındığı sempozyumda, Aksaray’ın yüz yıllık değişimi ele alındı. Aksaray’ın tarihi dokunu gelecek nesillere aktarmak amacıyla gerçekleştirilen sempozyumda katılımcılara şehrin tarihi, kültür ve sosyal yapısına değinildi.

Haber: Fatma Altınok