Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da her kapıyı o açıyor!

Aksaray’ın anahtarcısı Çağatay Tekerbaş,

Aksaray’ın anahtarcısı Çağatay Tekerbaş, şehirde açılmayan tüm kapıları o açıyor. 1951 yılından bu yana ailecek anahtarcılık yapan aile, bu meslekte 3.nesle meslek taşındı. Yok Yok anahtarcısı, Çağatay Tekerbaş, şehirde açılmayan her türlü kapıları açıyoruz. Bu kapıları açmamızın tek nedeni ise güven” dedi.

Yok yok anahtar işletmecisi Çağatay Tekerbaş; Anahtar kadar güven önemlidir

Aksaray’da 3’ncü nesil anahtarcılık mesleğini icra eden Yok Yok anahtar işletmecisi Çağatay Tekerbaş, anahtarcılık başlı başına bir güven işidir. İnsanlar sizlere evlerinin, iş yerlerinin kasalarının anahtarını teslim ediyor. Güven işi olan anahtarcılık dedemden babama, babamdan da bana geçti. Bu mesleği güvenle yapmaktan dolayı mutluyuz” dedi.

1951 yılından bu yana Tekerbaş ailesi olarak bu mesleği yapıyoruz diyen Çağatay Tekerbaş, babam bu mesleği babasından almış, bize de babamızdan geçiyor. Tahsilimiz farklı olsa da sonuçta bu şehrin insanlarına hizmet ediyoruz. Babadan oğula, nesilden nesile geçen bir meslekten ziyade diyorum ki bunun adı nesilden nesile geçen bir güven var. Aksaray halkının, vatandaşlarımızın güvenini kazanmak meslek kadar da değerlidir.

İnsanlar bizlere evini, anahtarını güveniyor. Bazen iş yerimize evinin, iş yerinin, kasasının kilidini bırakıp gidiyor. Bir iki saat sonra geliyor. Tüm anahtarları bir arada oluyor. Güvendiği için sonra alıp gidiyor. Önemli olan bu güveni yakalayabilmektir.

Bizim ailede bu meslek 1951 yılında başlamış ve ben üçüncü nesil olarak bu mesleği yapıyorum. Dedem o dönemde soğuk demir işçiliği yapıyor. Asıl ustalık asıl zanaat o dönemde başlıyor. O zaman anahtarı elde yapıyor. Bizim gibi makinalaşma yok. O zamandan bu zamana teknoloji neyi gerektiriyorsa, halk neyi talep ediyorsa karşılamaya çalışıyoruz.

İnsanların anahtarını yaptırırken, çoğaltırken nelere dikkat etmesini istersiniz sorusuna cevap veren Çağatay Tekerbaş, Anahtarla, kilitle olan her şeyin başı güvendir. Her işte olduğu gibi bu işte de önce güven gelir. Sonuç olarak herkese anahtarını emanet edemezsin. Sonra aldığın hizmetin kalitesi, sonra aldığın ürünün kalitesidir.

Biz kapalı olan her kapıyı açıyoruz” dedi.

Beşiktaş’ın kongre üyesi olduğunu da söyleyen Çağatay Tekerbaş, Kongre üyesiyiz. Kongrede bakacağız. Beşiktaşlıların rahat edeceği kapıyı aralayacağız”dedi. Haber: Ağustos GERÇE