Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ASÜ’lü Profesörün büyük acısı; Ailesinden 16 kişiyi kaybetti

Aksaray Üniversitesi profesörü, Filistin’de

Aksaray Üniversitesi profesörü, Filistin’de ailesinden 16 kişiyi kaybetti. İsrail ve Filistin arasında geçen savaşın yıkıcı etkileri her geçen gün artarken dünya çapında İsrail’e gösterilen tepkiler çığ gibi büyüyor. Aksaray Üniversitesi’nin YÖK kurumları ile eş zamanlı olarak yayımlamış olduğu basın bildirisinde de belirtildiği üzere savaşın bir an önce son bulması çağrısı yapılmıştı.

İsrail’in, Filistin halkına karşı uyguladığı orantısız güç sebebiyle ayağa kalkan Türkiye, Gazze’de yaşanan can kayıplarını sürekli olarak dile getiriyor. Filistinli vatandaşların tedavi gördüğü El- Ehli Arap Hastanesi’nin bombalanmasının ardından 1000’i aşkın vatandaş hayatını kaybetmişti. Aralarında bebek, çocuk ve kadınların da bulunduğu masum sivillerin yaşamını yitirmesi, tüm dünyanın Filistin halkı için ses çıkarmasına neden oldu.
Aksaray Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmasını sürdüren Prof. Dr. Hatim Elhatip, İsrail tarafından gerçekleştirilen saldırılarda ailesinden 16 kişiyi kaybetti. Konu hakkında açıklama yapan Aksaray Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Alpay Arıbaş, “Aslen Filistinli olan Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Hatim Elhatip’in İsrail tarafından gerçekleştirilen saldırılarda, Filistin’de bulunan ailesinden 16 kişinin şehit olduğunu büyük bir teessürle öğrendik. Kıymetli öğretim üyemizin acısını yürekten paylaşıyor, şehit yakınlarına Allah’tan rahmet, kendisi ve geride kalan yakınlarına başsağlığı ve sabr-ı cemil dileriz” ifadelerine yer verdi.

Haber: Ağustos Gerçe