Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Anayasa Mahkemesi 3 partiyi kapatma kararı aldı

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alarak yayımlanan resmi kararlara kapsamında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 3 siyasi partinin hukuki varlıklarının son bulması talebiyle Yüksek Mahkemeye dava sürecini başlattı. Başsavcılık tarafından açılan davada yer alan partiler; Yeniden Dünya Partisi, Değişim ve Demokrasi Partisi ile Yeniden Birlik Partisi oldu.
Başsavcılık tarafından verilen dava dilekçesinde, 3 partinin kapatılmasına yönelik bulunan taleplerin gerekçeleri de yer aldı. Buna göre; Yeniden Dünya Partisi’nin 2016 gerçekleştirdiği ilk kongresinin ardından gerçekleştirmesi gereken iki büyük kongreyi gerçekleştirmediği, Değişim ve Demokrasi Partisi ve Yeniden Birlik Partisi’nin ise ilk büyük kongrelerini zamanında yapamadıkları belirtilirken, parti içerisindeki zorunlu organları da oluşturamadıkları gerekçeleri yer aldı.
Başsavcılık tarafından 3 parti hakkında açılan davaları tek tek görüşen Anayasa Mahkemesi, partilerin hukuki varlığını sona erdirme kararı verdi. Bu kara kapsamında 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu’nun 121. Maddesi yollamasıyla, 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’nun 87. Maddesi gereğince dağılmış sayıldı. Bu sebepten ötürü de hukuki varlıklarının son bulmasına karar verildi.
Yeniden Dünya Partisi, Değişim ve Demokrasi Partisi ile Yeniden Birlik Partisi’ne dair mal varlıkları ise Siyasi Partiler Kanunu gereğince hazineye devredildi.

Haber: Ağustos Gerçe