Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milletvekili Yaldır; “İsrail’in sivil hedef alan bu kanlı saldırıları derhal son bulmalıdır”

17 Ekim akşam saatlerinde

17 Ekim akşam saatlerinde İsrail’in Gazze’de el-Ehli Baptist Hastanesine bombalı saldırı düzenlemesinin ardından birçok can kaybı yaşandı. Olaya yönelik İyi Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır açıklama yaptı. Milletvekili Yaldır; “İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği hastane saldırısı açıkça bir insanlık suçu, adeta bir soykırımdır” dedi.

İsrail ve Filistin arasındaki gerilimin 11. gününde meydana gelen saldırıda Türkiye’de yapılan soykırıma yönelik protesto başladı. Yapılan saldırıya yönelik diğer bir açıklama ise İyi Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır’dan geldi.

İsrail’in Gazze’de yaptığı bombalamanın bir soykırım olduğu ifade eden Milletvekili Yaldır; İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği hastane saldırısı açıkça bir insanlık suçu, adeta bir soykırımdır. Masum sivillere yapılan bu alçakça saldırı terörle mücadele ya da meşru müdafaa hakkı olarak kabul edilemez” dedi.

Birleşmiş Milletler ’den herhangi bir ses çıkmadığını dile getiren Milletvekili Yaldır; “Uluslararası toplum, bu vahşete sessiz kalmamalı, akan kanı durdurmak için harekete geçmelidir. Katledilen İsrailli siviller için topyekûn ayağa kalkan ülkeleri, Gazze’de katledilen siviller karşı 3 maymunu oynamaktan vazgeçmeye davet ediyorum. Katil İsrail’in sivil hedef alan bu kanlı saldırıları derhal son bulmalıdır” şeklide konuştu.

Haber: Fatma Altınok