Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP İl Başkanı Özdemir, içimizde ukde kaldı

CHP İL BAŞKANI AV.

CHP İL BAŞKANI AV. BİLAL ÖZDEMİR, İYİ PARTİ’NİN CHP’NİN OYLARI İLE MİLLETVEKİLİ GÖNDERDİĞİNİ SÖYLEDİ:
İçimizde ukde kaldı
2018 ve 2023 yılında yapılan seçimlerde Millet İttifakı ile seçimlere giren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), her iki seçimde de milletvekilliğini İYİ Parti’ye kaptırdı. CHP İl Başkanı Av. Bilal Özdemir, İYİ Parti’nin 14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde ve 28 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanı 2. Tur seçiminde yeterince çalışmadığını ve ittifaka yakışmayan bir tavırla seçime girdiklerini söyleyerek, iki seçimde de milletvekilliğini İYİ Parti’nin almasından dolayı içlerinde ukde kaldığını söyledi. Özdemir, “Bu seçimde geçen seçimden daha kötü bir şekilde İYİ Parti bizim oylarımızla milletvekili göndermiş oldu.” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Teşkilatı 14 Mayıs seçimlerine ittifak yapılmadan girmek istediklerini her fırsatta dile getirmiş ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında yapılan görüşmeler sonucunda Aksaray’da fermuar liste ile seçime gidilmişti. CHP’nin adayı Ali Abbas Ertürk, halk tarafından çok sevilmesine ve desteklenmesine rağmen fermuar liste nedeniyle milletvekili seçilememişti. 2018 yılında yapılan seçimlerde de kıl payı milletvekilini İYİ Parti’ye kaptırdıklarını ifade eden CHP İl Başkanı Av. Bilal Özdemir, “İçimizde ukde kaldı. Geçen seçim hatırlarsanız tercih sistemi bu seçme göre biraz daha iyiydi. Her parti kendi oyunu kendi almıştı. İttifak yapan partilerin oyu toplanmış ve kendi içinde çok oy alan parti milletvekili çıkarmıştı. Hesap yeniden yapılmıştı. Biz orada 700 oy gibi bir oyla milletvekilini İYİ Parti’ye vermiştik. Biz bir şeyi eksik yaptık ya da tam anlatamadık.” dedi.

İYİ PARTİ BİZİM OYLARIMIZLA MİLLETVEKİLİ GÖNDERDİ
Yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi’nin iddialı olmamasından kaynaklı olarak CHP seçmeninin hep kendine yakın hissettiği adaya oy vermesinin bu seçimde de önlerine geldiğini ifade eden Özdemir, “İttifak anlatılamadığından seçmenlerimiz, ‘Bizim adayımız seçilemezse bize yakın kim var İYİ Parti var. Onun adayı seçilsin.’ gibi bir yaklaşımla İYİ Parti’ye oy verdi. O seçim öyle geçti. Bu seçime gelindiğinde de seçim öncesi Genel Merkezler arasında yapılan ittifak görüşmelerinde İYİ Parti Genel Başkanı tarafından bu öne sürüldü. ‘Bizim milletvekilimiz var. Aksaray bize verilsin.’ anlamında bir pazarlık olduğunu duydum. Biz ısrarla ayrı girelim ittifak yapılmasın demiştik. Biz ayrı girsek tüm kamuoyu yoklamaları onu gösteriyordu. Biz kesin milletvekili seçtiriyorduk. Bu seçimde geçen seçimden daha kötü bir şekilde İYİ Parti bizim oylarımızla milletvekili göndermiş oldu.” şeklinde konuştu.
İYİ PARTİ, İTTİFAKA YAKIŞMAYACAK BİR TAVIR SERGİLEDİ
İYİ Parti’nin 14 Mayıs seçimlerinde yeterince çalışmadığını vurgulayan CHP İl Başkanı Özdemir, “Birkaç araba giydirmekle, birkaç esnaf gezmekle seçim çalışması yapılmaz. İYİ Parti, ‘Biz nasıl olsa milletvekili seçtiriyoruz, bizim adayımız gidiyor. CHP, kendi adayını kendi düşünsün.’ gibi ittifaka yakışmayacak bir tavırla seçim süreci yaşadık. Biz çalıştık onlar gittiler. 28 Mayıs seçimlerinde de zaten milletvekili seçimi yoktu. Cumhurbaşkanlığı seçimini çokta umursamadılar.” diyerek sözlerine son verdi. Haber: Ağustos GERÇE