Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

5. Kitap Günleri açılışı coşkuyla yapıldı

Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen

Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Kitap Günleri’nin açılışı coşkulu bir tören ile yapıldı. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen kitap günleri, bu yıl da yoğun katılım ile gerçekleşirken, 5. Kitap Günleri açılışı Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Milletvekili Cengiz Aydoğdu ve Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Alpay Arıbaş, daire Müdürleri ve vatandaşlar tarafından yapıldı. Pazar Pazarı mevkiinde açılışı yapılan Aksaray 5. Kitap Günleri, saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlarken, Ömer Yılmaz tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Programın devamında, İl Müftüsü Veysel Işıldar tarafından dualar edildi ve açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi.
Aksaray’da öğrencilerin, gençlerin, çocukların ve yetişkinlerin yoğun katılım gösterdiği 5. Aksaray Kitap Günleri, tüm hızıyla devam ederken Aksaray protokolü de açılış sebebiyle kitap günlerine katılım gösterdi. Aksaray Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen kitap günlerinin açılış programına; Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, İl Müftüsü Veysel Işıldar, Vali Yardımcısı Hakan Kılınçkaya, çok sayıda STK Başkanı, daire müdürleri ve Aksaraylı vatandaşlar katılım sağladı.
Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Kitap Günleri’nin açılış programı kapsamında, Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Milletvekili Cengiz Aydoğdu ve Belediye Başkanı Evren Dinçer birer konuşma yaptı.

“BİR KİTAPLA DEĞİŞTİR DÜNYANI”

Program açılışı kapsamında konuşma yapan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu; “Bu yıl beşincisi düzenlenen Aksaray kitap günleri için çok büyük bir heyecan duyuyorum. Birçok etkinliğe katıldım, festivale katıldım. Tüm kalbimle etkinliklerimizden gurur duyuyorum. Ancak gençlerin ve kitapların yer aldığı bu etkinliğin bana bambaşka bir heyecan verdiğini özellikle ifade etmek istiyorum dedi.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu konuşmasının devamında; Evet, kitap günleri etkinliği dokuz gün boyunca devam edecek. Çok güzel etkinlikler olacak. Bu etkinlik esnasında heyecan duyacağımız yazarlarımızla birlikte olacağız. Hayati İnanç, Mete Yaran, Dursun Ali Erzincan’ın da olduğu otuz şair ve yazarımızla birlikte burada olacağız. Yüzden fazla standı gezeceğiz. Yaklaşık elli bin öğrenci olmak üzere yüz on bin ziyaretçimizi burada inşallah hep birlikte ağırlayacağız. Çocuk etkinlikleri tiyatroda gösterileri, daha neler, neler sevgili çocuklar bu heyecanı hep birlikte yaşayacağız. Evet, Evren başkanı ve ekibini yürekten tebrik ediyorum. Burada emeği geçen, burada yüreği olan herkesi yürekten tebrik ediyorum. Değerli hemşerilerim, dünya dönmekte kalmıyor. Aynı zamanda değişiyor. En önemlisi de dünya dönüşüyor. İnsanlar ve ihtiyaçları da aynı hızla değişiyor ve dönüşüyor. Bu nedenle belediye hizmetleri de sürekli değişim ve dönüşüm yaşıyor” ifadelerine yer verdi.
Vali Kumbuzoğlu, “Belediyecilik sadece kaldırım yapan değil, sadece kanalizasyon yapan değil, sadece yol yapan değil, aynı zamanda gençlere, çocuklara, kültüre, tüm sosyal etkinliklere el atan, gençleri dinleyen, gençleri anlayan, onları muhatap alan, yaptıklarına ortak eden, ufku açık olan yöneticiler olacak. Evet, dinimiz, kitabımız, Kur’an-ı Kerim, ilk emri oku olan yüce bir dinin mensuplarıyız. O yüzden okumak bize gerçekten yakışıyor. Okumak bizim her şeyimiz. Evet, değerli gençler, değerli çocuklar, inşallah bu etkinlik boyunca hep birlikte burada vakit geçireceğiz. Birlikte çok güzel etkinliğimiz olacak. Evet, Yunus Emre diyarı. Bir mısra ile sözümü bitirmek istiyorum. Yunus Emre’nin heyecan verici mısrasını sizlerle paylaşmak istiyorum. İlim, ilim bilmektir. İlim kendini bilmektir. Sen kendini bilmezsen yalnızca okumaktır. Bir kitapla değiştir dünyanı. Evet, çok güzel bir söz. Ben kitap okuyup da canı sıkılan hiç kimseyi görmedim. Kitap en büyük dostumuzdur” sözlerine yer vererek açıklamasını sonlandırdı.

“İSTİKBALİMİZİ OKUYARAK KURARIZ”

Aksaray Belediyesi’nin bu yıl beşincisini düzenlemiş olduğu 5. Kitap Günleri açılışında konuşan Ak Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu; Bir araya gelince en güzel ifade olan iki kelime, kitap ve insandır. İnsan mutlaka kitapla bir araya gelir. Mutlaka her birey insanlığını bir kitaptan alır. Nasıl insan olacağını bir kitaptan öğrenir. Dünyanın bütün kültürleri, bütün medeniyetleri bir kitaba dayanır. Her medeniyetin bir kitabı vardır. Fakat kitap ve insandan daha sevimli, daha güzel, bir araya gelen başka bir şey vardır. Kitap ve çocuk. Çünkü insan dediğimiz hazinenin anahtarı çocuktur. Çocuk insan olmaya başlar. Bizim hayatımızın macerası, beşer olarak doğarız, çocuk oluruz, insan oluruz, insanlığı tamamlar, dünyadan ayrılırız dedi.
Dünyaya insan olmak için gelmiştir insanoğlu diyerek sözlerine devam eden Milletvekili Aydoğdu; Bunun yolunu da bir kitaptan öğrenir. Ben belediye başkanımız tebrik ediyorum. Emeği geçen herkese, burada söyleşi yapan bütün yazarlarımıza, kitaba emek veren, kitaba baş koyan bütün kardeşlerime şükranlarımı arz ediyorum. Biliyor musunuz dünyanın en güzel akrabalığı aynı kitaba baş eğen insanlar arasında oluşan kardeşliktir. Bundan daha güzel bir kardeşlik yoktur. Aksaray’da kitap günleri dendiğinde ben kendi çocukluğumu düşünüyorum. Biz kitap arardık. Okuyacak kitap bulamazdık. Evden eve kitap giderdi. Okullarımızda filan kütüphane yoktu. Bir Aksaray Halk Kütüphanesi vardı. Onun dışında bir kütüphane yoktu. Kitap çok azdı. Çok okumalıyız. İstikbalimizi okuyarak kurarız. Birbirimizi okuyarak severiz. Ülkemizi okuyarak zenginleştiririz. Kendimizi okuyarak gerçekleştiririz. Sevgili gençler, sizlerin burada bugün bir kitap okuyacaksınız. Bunu bir ömür boyu unutmayacaksınız. Herkesin hayatını değiştiren bir kitap vardır. Herkesin hayatını etkileyen bir kitap vardır. Bugün gençler, çocuklar öyle bir kitap bulacaksınız. Öyle kitap bulan gençleri şimdiden tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“HER GEÇEN YIL DAHA İLERİYE GÖTÜRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ise, 5. Kitap günlerinde yaptığı konuşmada; Aksaray Belediyesi olarak kitap günlerinin tüm hızıyla devam ediyor olmasından ve katılımın yüksek olmasından ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Bu yıl kitap günlerimizin beşincisini düzenliyoruz. Bugüne kadar düzenlediğimiz dört kitap günlerini esas aldığımızda her geçen yıl üzerine bir şeyler ilave etmek suretiyle kitap günlerimizi icra ediyoruz. Bugünkü kitap günlerimizde de 95 yayın evi, 29 tane söyleşi olacak. Kendi alanında uzman yazarlarımız, şairlerimiz, yorumcularımız kendi alanlarıyla ilgili her gün bir etkinlik, faaliyet gerçekleştirecekler dedi
Aksaray Belediye Başkanı Dr.Evren Dinçer sözlerine; Yine yazarlarımızın kitap etkinlikleri, kitap imza günleri olacak. Bu vesileyle 100’ün üzerinde bir etkinlik olacak bu kitap günlerimizde. Yine küçük tiyatrolar, burada diğer boş alanlarımızda, müsait olan alanlarımızda çocuklarımıza, gençlerimize bir etkinlik gerçekleştireceğiz. Aksaray’ımızın gençliği, en önemli gücümüz, potansiyelimiz, Aksaray’ımızın büyümesinde, gelişmesindeki en önemli büyüme parametrelerden bir tanesi, Aksaray’ımızın genç nüfusu ve çalışkan insanları. İnşallah dokuz gün boyunca her günü birbirinden değerli organizasyonlarla, faaliyetlerle geçireceğiz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından protokol stantları gezerek yayınevlerini ve kitapları inceledi. Gezi esnasında 5. Kitap günlerine katılan vatandaş ve öğrencilerle günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Haber: Ağustos Gerçe