Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Letonya zaferinde öne çıkan isimler

EURO 2024 bileti alan

EURO 2024 bileti alan Türkiye A milli futbol takımı Letonya’yı, Yunus Akgün, Cenk Tosun (2) ve Kerem Aktürkoğlu’nun golleriyle 4-0 mağlup etti.

A milli takım teknik direktörü Letonya maçına kalede Uğurcan Çakır, sağ bekte Ferdi Kadıoğlu, sol bekte Cenk Özkaçar, stoperlerde Samet Akaydın ve Abdülkerim Bardakçı, orta sahada Salih Özcan ve İsmail Yüksek, sol kanatta Kerem Aktürkoğlu, sağ kanatta Yunus Akgün, ortada Hakan Çalhanoğlu ve forvette Barış Alper Yılmaz 11’i ile başladı.

İlk Yarıda Gol Sesi Çıkmadı

Rakibine göre çok daha kaliteli bir kadroya sahip olan Türkiye, ilk yarıda kalitesini ortaya koyarak rakibinin kalesinde kendisini öne geçirecek golü aradı. İlk yarıda %76 topa sahip olma oranıyla oynayan milliler, rakip kaleye 9 şut gönderirken, rakip Letonya’nın ilk yarıda 1 şutu vardı. A milli takımın 2 şutu kaleyi bulurken, 36. Dakikada kaptan Hakan Çalhanoğlu’nun kullandığı köşe vuruşunda kale sahası içinde topla buluşan Abdülkerim Bardakçı’nın kafa vuruşu üst direkten döndü.  Millilerin Yunus Akgün ile bulduğu gol ise ofsayt nedeniyle iptal edildi.

Milliler İkinci Yarıda Coştu

İkinci yarıda da ilk yarıda olduğu gibi Almanya bileti için gol arayışlarında olan milli takım 58. Dakikada aradığı golü buldu. Sol kenardan Cenk Özkaçar’ın ceza sahasına gönderdiği topu harika bir şekilde kontrol ederken aynı güzellikte yaptığı gol vuruşuyla milli takımı 1-0 öne geçirdi. Farkı artırmak isteyen milli takım Letonya kalesini iyice baskı altına alırken, 83. Dakikada Samet Akaydın’ın sol ayağıyla yaptığı nefis ortaya net bir kafa vuruşu yapan tecrübeli golcü Cenk Tosun farkı ikiye çıkardı. 87. Dakikada Yusuf Sarı sağ kanattan ceza sahasına doğru ilerlerken topu, ceza sahası önünde iyi bir topsuz koşu yapan Kerem’e bıraktı. Kerem Aktürkoğlu ceza sahası sağ çaprazında topla buluşurken, topu kalecinin bacaklarının arasından ağlara gönderdi ve farkı 3’e çıkardı. Maçın duraklama rakipten topu kapan İsmail Yüksek, ceza sahası içine kadar topu sürdü. Kaleciyle karşı karşıya kalan İsmail, topu Cenk Tosun’un önüne bıraktı. Boş kaleye vuruşunu yapan Cenk, takımın 4. Golünü atarken, maçın skorunu da tayin etti.

Maçta Öne Çıkanlar

Takım olarak harika bir performans sergileyen A Milli takımda maçın oyuncusu gol perdesini açan isim, Yunus Akgün oldu. 76 dakika oyunda kalan Yunus Akgün, %85 pas isabet oranıyla oynarken girdiği 10 ikili mücadelenin 6’sını kazandı. Sezon başında Galatasaray’dan, İngiltere ekibi Leicester City takımına kiralanan Yunus Akgün son iki maçta sergilediği performansla övgüleri üzerine topladı.

Hırvatistan maçının yıldızı İsmail Yüksek de muhteşem performansını Letonya maçında da sürdürdü. Orta sahada adeta takımın enerji yükünü çeken İsmail sahada basmadık yer bırakmadı. 90 dakika sahada kalan İsmail Yüksek, 96 kez topla buluştu, %86 pas isabet oranıyla oynadı ve girdiği 16 ikili mücadelenin 11’ini kazandı. 5 hava topunun 4’ünde başarı sağlayan İsmail, güzel performansını bir de yaptığı asistle süsledi.

75.dakikada oyuna giren ve 15 dakikada 2 gol atan Cenk Tosun da maçın öne çıkan isimlerinden biriydi. Tecrübesi ve gol yollarındaki başarısıyla kısa sürede büyük iş yapan Cenk Tosun taraftarlar tarafından beğeni topladı.

Haber Avni Kuru