Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başkan Köse: “Emeklerin karşılığının alındığı bir sistem için mücadele edeceğiz”

Aksaray Barosunda, CMK Uygulamaları

Aksaray Barosunda, CMK Uygulamaları eğitimi semineri düzenlendi. Düzenlenen seminere, Aksaray Baro Başkanı Av. Ferit Köse katılım sağladı. Seminer kapsamında pek çok katılımcı Aksaray Barosunda yer alırken Başkan Köse, seminer hakkında açıklamada bulundu.

Seminer kapsamında açıklamada bulunan Aksaray Baro Başkanı Av. Ferit Köse, “Bugünkü meslek içi eğitim seminerimiz de meslek hayatımızın etkileyecek bir konu olan CMK Uygulamalarına ilişkin olacaktır.  Hepinizin bildiği üzere CMK zorunlu müdafilik görevi, insan hakları talebi doğrultusunda mevzuatımıza giren bir sistemdir. CMK görevlendirmeleri, bir insan hakkıdır, savunma hakkının etkin kullanımıdır. Bu nedenle seminerimizin uygulamadaki sorunlarımızın çözümüne katkı sağlayacağına inanıyorum” diyerek sözlerine başladı.

Sözlerinin devamında, Aksaray Barosu olarak meslek eğitimleri sunulmasının görev edinildiğini dile getiren Başkan Köse, “Ayrıca uygulamanın dışında hepimiz için çok büyük sorun olan CMK zorunlu müdafilik ücretlerinin arttırılması, ücret yönünden angarya olmaktan çıkarılması gerektiğini her platformda dile getirdiğimizi, sorunun çözümü için TBB ve barolar olarak yoğun çaba harcadığımızı da bu vesile ile tekrarlamak istiyorum. TBB ve Barolar olarak Yeni dönemde, sorunun çözümü noktasında Adalet Bakanlığı’nın bakış açısını değiştirmek ve CMK Hizmetini meslektaşlarımız için angarya olmaktan çıkarıp emeklerinin karşılığını alabildikleri bir sisteme dönüştürmek için gerekli mücadeleyi vermeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Tüm meslektaşlarının mesleki eğitim hizmetlerinden yararlanması için çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Köse, “Bugünkü Eğitim seminerinin hazırlanmasında emeği geçen Türkiye Barolar Birliği’ne, sunumlarıyla bizleri aydınlatacak olan eğitimcilerimize,  baro yönetim kurulumuza, baromuz personeline ve katılım gösteren siz kıymetli meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sizler için çok faydalı bir seminer olacağı düşüncesi ile seminerimizi gerçekleştirmek üzere kıymetli eğitimcilerimiz Sayın Doç. Dr. Selman Dursun ve Sayın Avukat Alim Mert kürsüye davet ediyorum” sözlerini kullanarak açıklamasını sonlandırdı.

Haber: Ağustos Gerçe