Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Öğretmenlerimize yapılan saldırı; Ülkemizin geleceğine yapılmıştır

Milli Eğitim Bakanı Yusuf

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, son günlerde öğretmenlere yönelik yapılan saldırı ve şiddete yönelik açıklamada bulundu. Milli Eğitim Bakanı Tekin, Türkiye’nin geleceğini yetiştiren öğretmenlere yönelik uygulanan şiddetin cezasız kalmayacağını ve her zaman takipçisi olacağını vurguladı.
“Öğretmenlerimize Yönelik Bu Olayları, Ülkemizin Geleceğine Yapılan Bir Saldırı Olarak Değerlendiriyoruz”
Öğretmenlere yönelik yapılan saldırıları ülkenin geleceğine yapılan saldırı olarak değerlendirdiklerini ifadene Bakan Tekin; “Son dönemlerde değerli meslektaşlarımıza şiddet olaylarından derin bir üzüntüyle haberdar oluyoruz. Ülkemizin aydınlık yarınları için özveriyle çalışan öğretmenlerimize yönelik bu olayları, milletimizin ve ülkemizin geleceğine yapılan bir saldırı olarak değerlendiriyoruz. Şiddetin faili hakkında idari soruşturmaları ivedilikle başlatarak hassasiyetle sürdürdüğümüzü ve adli makamlara intikal eden süreçlerinde takipçisi olduğumuzu tüm maarif camiasına ve vatandaşlarımıza bir kez daha duyurmak daha duyurmak istiyorum” dedi.

“ Şiddet Olgusuna Asla Taviz Vermeyeceğiz”
Şiddet olgusuna asla taviz vermeyeceklerinin altını çizen Bakan Tekin; “Şiddet olgusunun asla taviz veremeyeceğimiz ve tasvip edemeyeceğimiz bir temelde kimden ve kime yönelik uygulandığından bağımsız olarak vicdani, ahlaki, idari ve adli bir suç unsuru oluşturduğu kanaatindeyiz. Bu doğrultuda her türlü şiddet olgusunun önlenmesi ve faillerinin hem adli hem de idari süreçlerde kamuoyu vicdanını teskin edecek şekilde cezalandırılması için gerekli tüm yasal tedbirlerin alınmasında büyük bir titizlikle çalıştığımızı vurgulamak gerekir” şeklinde konuştu.
Devletin güvenli ve özverili bir şekilde eğitim verebilmelerinin teminatı olarak her zaman yanında olduklarını belirten Bakan Tekin; “Devletimiz, müsterih, huzurlu ve güvenli bir ortamda teşkil ederek sizlere emanet edilen öğrencilerimize özverili şekilde eğitim verebilmenizin teminatı olarak her zaman yanındayız. Bu üzücü olaylar sebebiyle maarifimizin her bir üyesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” şeklinde cümlelerini sonlandırdı.
Haber: Fatma Altınok