Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milliler, Hırvatistan’dan zaferle döndü

2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri

2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubunda yer alan Türkiye A Milli futbol takımı, grubun en güçlü takımlarından Hırvatistan’ı 1-0 mağlup ederek maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.
Stefan Kuntz yönetiminde büyük eleştiriler alan ve Kuntz’un son maçında Ermenistan ile 1-1 berabere kalan milli takımda teknik direktörlük görevine Vincenzo Montella getirilmişti. İtalyan teknik direktör yönetiminde ilk maçına Hırvatistan’da çıkan milliler güçlü rakibini Barış Alper Yılmaz’ın attığı golle 1-0 mağlup ederek futbolseverlerin beğenisini topladı.
Maçın Yıldızı İsmail Yüksek
Opus Arena’da oynanan maça milli takım, kalede Uğurcan Çakır, sağ bekte Ferdi Kadıoğlu, sol bekte Cenk Özkacar, stoperlerde Abdülkerim Bardakçı ve Samet Akaydın, orta sahada İsmail Yksek ve Salih Özcan, sağ kanatta İrfan Can Kahveci, sol kanatta Kerem Aktürkoğlu, ortada Hakan Çalhanoğlu ve forvette Barış Alper Yılmaz 11’i ile başladı. Modric, Kovacic ve Brozovic gibi dünyaca ünlü yıldızların bulunduğu Hırvatistan’a karşı diri bir oyun sergileyen milliler fiziksel olarak ayakta kalırken maça damgasını vuran isim orta sahada yer alan Fenerbahçe’nin 24 yaşındaki oyuncusu İsmail Yüksek oldu. %89 pas isabet oranıyla oynayan İsmail, girdiği 25 ikili mücadelenin 17’sini kazanarak yıldızını parlattı.
Barış Alper’den İlk Milli Gol
Yıldızını parlatan bir diğer isim ise millilerin tek golünü atan Galatasaray’ın genç yıldızı Barış Alper Yılmaz oldu. 30.dakikada Salih Özcan’ın uzun pasıyla Hırvatistan savunmasının arkasına sarkan Barış, Fenerbahçe’nin yeni kalecisi Livakovic’in hatalı çıkışını iyi değerlendirdi ve topu, Livakovic’in üzerinden aşırarak ağlarla buluşturdu. Milli formayla ilk golünü atan Barış Alper Yılmaz, güçlü fiziği ve savunma arkasına yaptığı etkili koşularla fark yaratırken Manchester City’nin 90 milyon euro’luk transferi Gvardiol’e maç boyunca zor anlar yaşattı.
Abdülkerim ve Samet Tandemi Güven Verdi
Galatasaray’da 2 sezondur yıldızını parlatan ve futbol kamuoyu tarafından övgüyle bahsedilen Abdülkerim Bardakçı, millilerin Hırvatistan zaferinde de öne çıkmayı başardı. Güçlü fiziği ve etkili sol ayağıyla defansta güven veren Abdülkerim, yükseldiği 5 hava topunun 3’ünü kazandı. Vincenzo Montella, Abdülkerim’in partneri olarak Samet Akaydın’a görev verdi. Samet de kendisine verilen bu görevi çok iyi kullanırken, 12 ikili mücadelenin 8’ini kazandı. %93 pas isabet oranıyla maçı tamamlayan Samet, 79. Dakikada çizgiden çıkardığı topla da övgüleri topladı.
Sonraki Rakip Letonya
Hırvatistan’ı mağlup ederek moral toplayan milli takımın bir sonraki rakibi grubun sonuncusu Letonya. Grupta Letonya ile oynanan ilk maçta rakibini 90+5. Dakikada İrfan Can’ın attığı golle mağlup eden milli takım, Letonya’yı Konya’da konuk edecek. Letonya ise son maçında Ermenistan’ı 2-0 mağlup ederek mağlubiyet serisini noktaladı. Millilerin Letonya maçı, 15 Ekim Pazar günü saat 21.45’te TRT 1 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Haber Avni Kuru