Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çiğ süt fiyatlarına  zam geldi

15 Ekim 2023 tarihinden

15 Ekim 2023 tarihinden itibaren çiğ süt fiyatlarına litre başı bir lira zaman geldi. Aksaray Merkez İlçe Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin, 15 Ekim 2023 Pazar gününden itibaren geçerli olmak üzere çiğ süt fiyatlarına litre başı bir lira zam geldiğini duyurdu. Zengin, zamlı tarifenin 15 Ekim’den itibaren geçerli olacağını belirtti.

Yaşanana enflasyon nedeniyle artan maliyetler karşıda süt üreticilerine verilen bir liralık zammın bile yeterli olmadığını ifade eden Merkez İlçe Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin süt üreticisinin ayakta kalması ve üretimine devam etmesi için bir liralık zammın şimdilik az da olsa rahatlama sağlayacağını belirtti.

Maliyetler karşısında artan zammında yeterli olmadığını ifaden Merkez İlçe Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin; “ancak bu zam artan maliyetlere baktığımızda yeterli değildir. Piyasa şartları karşısında süte yapılacak zammın devam etmesi gerektiğine inanıyoruz. Üretimden süt hayvancılığının da öneli derece de azaldı, üretici üretmek istiyor. Sağlıklı süt ve süt ürünleri için kafalarının rahat olması lazım. Ancak şartların üreticinin kafasının rahatlamasına da fırsat vermiyor.

Üreten Türkiye, üreten üretici sloganının devam etmesi için piyasa şartları ile birlikte yem süt paritesinin de dengeli olması gerekiyor” dedi.

Aksaray Süt Üreticileri Birliği başkanı Esat Zengin, her zaman her şartta üreticinin hakkının savunulması ve korunması için çalışmalarının da devam edeceğini belirtti.

Haber: Fatma Altınok