Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Emekliye şifa gibi haber!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK),

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), geçtiğimiz SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı mensuplarını ilgilendiren bir müjde verdi. Kaplıca tedavileri artık SGK tarafından Genel Sağlık Sigortası (GSS), kapsamında alındı. Bu sayede emekli, dar gelirli ve hasta olan vatandaşların kaplıca ücretleri devlet tarafından karşılanacak. SGK’nın istediği şartları yerine getiren vatandaşların kaplıca tedavileri ücretsiz bir şekilde karşılanacak. Yol, refakatçi ve gündelik masraflar da hizmetin içine dâhil edilecek.
TEDAVİ İÇİN 30 SEANS SINIRI BULUNUYOR
Emeklilerin kaplıca tedavisinden ücretsiz yararlanmaları için resmi sağlık kurumlarınca en az bir fiziksel tıp ve rehabilitasyon veya tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji uzman hekimi tarafından sağlık kurulu raporu alması gerekiyor. Bu sağlık raporunun içinde anı, önerilen tedavi, seans ve gün sayısı bilgilerinin yer alması gerekiyor.
Tedavi için 30 seans sınırı bulunuyor. Mesela parkinson, myokard enfartüsü, kronik pulmoner yetmezlik gibi hastalıklar genellikle fizik tedavileri 30 seanstan fazla oluyor. SGK’nın karşıladığı seans sınırı 30 olarak belirlendi. Ayrıca tedavi görecek kişilerin 15 gün içinde gereken şartları yerine getirerek tedaviye başlamaları gerekiyor.
TEDAVİNİN SAĞLANABİLDİĞİ EN YAKIN KAPLICA TESİSİNİN BULUNDUĞU YER ESAS ALINIYOR
Kampanyadan yararlanmak için sağlık kurulu raporu olması ve raporun düzenlendiği gün dâhil 5 iş günü içinde, kaplıca tesisine müracaat edilmesi gerekiyor. Yol giderinin ödenmesinde, tedavinin sağlanabildiği en yakın kaplıca tesisinin bulunduğu yer esas alınıyor.
Rapor veya sevk formunda refakatin tıbben gerekli olduğunun belirtilmesi ve tedavinin yapıldığı tesis tarafından refakatçi kalındığının belgelenmesi halinde, refakatçinin yol giderleri ve gündelikleri karşılanıyor. SGK, her hasta için en fazla 21 günlük ödeme yapıyor.
Kaplıca tedavisine gerek görülenler, Sağlık Bakanlığı tarafından işletme izni verilen kaplıca tesislerine müracaat edebiliyor. SGK’nın masraflarını ödeyeceği kaplıca tesislerinin listesine, ‘kaplica.sgk.gov.tr’ adresinden ulaşılabiliyor.
Aksaray’da, Süleyman Ateş’in işletmeciliğini yaptığı Ziga Kaplıcaları ve Ahmet Yaşar’ın işletmeciliğini yaptığını Kapadocus Kaplıcaları yer alıyor. Haber: Ağustos GERÇE