Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vali Kumbuzoğlu “Hayatımızda sporla birlikte yaşamayı benimseyeceğiz”

Amatör Spor haftası kapsamında

Amatör Spor haftası kapsamında Aksaray Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Aksaray’da hem yürüyüş düzenledi hem de 10 farklı branşın tanımını gerçekleştirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Ekim ayının ikinci haftası içerisinde 81 ilde düzenlenen Amatör Spor haftası etkinlikleri Aksaray’da gerçekleştirildi. Sporcu gençlerin Aksaray’da kortej yürüyüşünü şehir meydanında bitirdiğini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, 10 farklı branşın tanımı yapılacağını ifade etti.

15 Temmuz Milli İrade Meydanında gerçekleşen Masa tenisi, Taekwondo, Okçuluk, Judo, Badminton, Güreş, Futbol, Kick Boks ve daha birçok branştan gençler yeteneklerini Amatör Spor haftası etkinlikleri kapsamında tanıttı. Meydanda gerçekleşen Amatör Spor haftası etkinlikleri Aksaraylı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi topladı. Genç sporcular, branşlarını en iyi şekilde temsil ederek gençlere öncü olmaya çalıştı. Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu Amatör Spor haftası kapsamında masa tenisi oynaması büyük ilgi topladı.

Aksaray Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, Amatör Spor haftasına yönelik yaptığı konuşmasında; “Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından Ekim ayının 2. haftası tüm Türkiye’de Amatör Spor haftası olarak kutlanmakta bizde Aksaray Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak Amatör Spor haftasını kutluyoruz” dedi.

Amatör Spor haftası kapsamında gençlere branşların tanımını yapmak istediklerini ifade eden İl Müdürü Yıldız; “Amatör Sporu gençlerimize tanıtmak istiyoruz, branşlarımıza tanıtmak istiyoruz. Bu kapsamda da Aksaray İl Müdürlüğü olarak bir kortej yürüyüşü düzenledik. Şehir meydanında bitecek şekilde ondan sonra on branşta çeşitli etkinlikleri bu hafta kapsamında yapıyoruz. Bu günde 15 Temmuz Millî İrade Meydanında branş tanıtımları yapacağız. Gençlerimiz burada çeşitli etkinlikler yaparak amatör sporu tüm halkımıza tüm çocuklarımıza, gençlerimize tanıtmış olacaklar” şeklinde konuştu.

Amatör Spor haftası kapsamında konuşma yapan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu; “Bugün 09-15 Ekim tarihleri arasında Amatör Spor haftası münasebetiyle gördüğünüz gibi gençlerimizde, çocuklarımızda bir aradayız. Aksaray Valiliği önünde burada etkinliklerle ilgili müsabakalar, görüntüler görüyoruz. Çocuklarla birlikte çok mutlu bir gün yaşıyoruz” dedi.

“Hangi Yaşta Olursa Olsun Her Çocuğumuzun Bir Spor Dalına Özendirilmesini Hedefliyoruz”

Gençleri spor dünyasına kazandırmanın temel amaç olduğunu ifade eden Vali Kumbuzoğlu; “Temel amacımız gençlerimizi, çocuklarımızı spora alıştırmak, spora kazandırmak, spor dünyasına kazandırmak bu noktada hangi yaşta olursa olsun her çocuğumuzun her gencimizin bir spor dalıyla ilgili intikal etmesini ve özendirilmesini hedefliyoruz. Çocuklarımızdan bu sözü aldım. Kendileriyle yaptığım sohbette sporla hangi yaşta olursa olsun bağlarını koparmamaları noktasında söz aldık” şeklinde konuştu.

“Hayatımızda Sporla Birlikte Yaşamayı Benimseyeceğiz”

Hangi yaşta olursa olsun bir spor branşı seçilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Kumbuzoğlu; “Hep birlikte spor yapacağız hangi yaşta olursak olalım mutlaka bir dalı seçeceğiz, atletizm olabilir, hentbol olabilir, yüzme olabilir,  pinpon olabilir, aşağı yukarı on iki daldan birini mutlaka seçerek hayatımızda sporla birlikte yaşamayı benimseyeceğiz. Çok başarılı görüyorum çocuklarımızın yüzlerinden heyecanlarından anlıyorum ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz gençler sporla iç içe görüntü verecekler. Kendilerini yürekten başarılar diliyorum. Valilik olarak da devlet olarak ta kendilerinin her daim yanlarında olduklarını özellikle ifade etmek istiyorum” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Haber: Fatma Altınok