Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yabancı askerleri Türkiye’ye istemiyoruz

CHP, TEZKEREYE “HAYIR” DİYECEĞİNİ

CHP, TEZKEREYE “HAYIR” DİYECEĞİNİ AÇIKLADI
Yabancı askerlerin Türkiye’ye davet edilmesine karşı çıkıyoruz
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin Suriye ve Irak’ta asker bulundurma süresini 2 yıl daha uzatan tezkereye “Hayır” diyeceklerini söyledi.

Bunun üzerine bazı kesimler, CHP’nin hayır deme sebebinin HDP baskısı olduğunu düşünürken, eleştirilere cevap CHP İl Başkanı Av. Bilal Özdemir’den geldi. Özdemir, tezkereye hayır demelerindeki sebebin yabancı askerlerin Türkiye’ye davet edilmesi olduğunu belirtti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Kurula bu hafta gelmesi beklenen Irak ve Suriye tezkeresine “Hayır” oyu vereceklerini açıkladı. Kılıçdaroğlu, tezkere ile yabancı askerlerin Türkiye’de bulunmasının önünün açılacağını kaydederek tepki gösterdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP İl Başkanı Av. Bilal Özdemir, “Kemal Kılıçdaroğlu tezkereye hayır derken Türkiye Cumhuriyeti’nin yurtdışına asker göndermesine değil yabancı askerlerin Türkiye’ye davet edilmesi noktasında karşı çıktığını çok net bir şekilde açıkladı. Burada asıl karşı çıkış Türk askerinin yurtdışına çıkması değil, yabancı askerlerin Türkiye’ye davet edilmesi noktasıdır.” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun tezkereye karşı çıkmasının HDP baskısından kaynaklandığı yönündeki eleştirilere de cevap veren Özdemir, “Hayır deme sebebi sadece yabancı askerlerin Türkiye’ye davet edilmesinden kaynaklanmaktadır. Dolayısıyla HDP baskısından bahsetmek mümkün değildir.” diyerek sözlerine son verdi.

haber: Ağustos GERÇE

Aksaray Eskil İlçe Kaymakamı Fuat
Sıradaki Haber Kaymakam Yurddaş, kurum ziyaretlerinde, İlçe Müftüsü Murat ile bir arada