Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Eskil’de MHP’nin aday hangi Mustafa olacak?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP),

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 14 Mayıs tarihinde yapılan seçimlerde Eskil ilçesinde birinci parti olmuştu. Yerel seçimlerde Eskil ilçesinde iddialı olan MHP’de belediye başkan adaylığı için iki isim ön plana çıkıyor. Bu isimlerden biri MHP’nin Eskil ilçesinde birinci parti olmasında ve MHP’nin Aksaray’da milletvekili çıkarmasında etkin bir rol oynayan Mustafa Zavlak, diğeri ise MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı’nın, belediye başkanlığına aday adayı olmak için bu dönem ilçe başkanlığına aday olmadığını açıkladığı Mustafa Güdendede.

Milliyetçi Hareket Partisi’nde, Ağaçören Belediye Başkanı Yaşar Bekleviç, Eskil MHP İlçe Başkanı Mustafa Uz, 28. Dönem MHP Aksaray Milletvekili Adayı Mustafa Zavlak, önceki dönem MHP Eskil İlçe Başkanı Mustafa Güdendede ve Ülkü Ocakları Eskil İlçe Başkanı Mehmet Meral, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) giderek MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı’yı ziyaret etti. Mustafa Zavlak ve Mustafa Güdendede’nin ziyarette birlikte olması akıllara yaklaşan yerel seçimlerde MHP’nin adayının bu iki isimden biri mi olacağı sorusunu getirdi.

MUSTAFA ZAVLAK’IN ADAYLIĞINA KESİN GÖZÜYLE BAKILIYORDU

14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde MHP Eskil ilçesinde oyların yüzde 44,61’ini alarak birinci parti olmuştu. 7 bin 627 kişinin oyunu alan MHP, ikinci parti olan AK Parti’ye bin 941 oy fark atmıştı. Eskil’de kazanılan bu başarı MHP’nin Aksaray’da milletvekili çıkarmasında etkili olmuş ve MHP tarihinde ilk kez Aksaray’da iki dönem üst üste milletvekili çıkarmıştı. Eskil’de alınan bu sonuçta en büyük etken Eskilli olan ve AK Parti geçmişi de bulunan, MÜSİAD ve İmam Hatip Kökenli Mustafa Zavlak’ın MHP’den milletvekili olmasıydı. 2. sıradan aday gösterilen Zavlak, milletvekili seçilemedi ancak Eskil halkı kendisini belediye başkanı olarak görmek istediklerini dile getirerek bir sonraki dönemde Zavlak belediye başkan adaylığı için en güçlü aday olarak görülüyordu.

MHP’NİN GÜÇLÜ İSİMLERİNDEN GÜDENDEDE’NİN ADAYLIĞI İLE BİR SÜRPRİZ YAPILABİLİR

MHP’nin Eskil ilçesinde yaptığı kongrede, uzun yıllardır MHP Eskil İlçe Başkanlığı görevini yürüten ve seçimlerde başarılı bir çalışma yürüten Mustafa Güdendede bu yıl aday olmadı. MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, Güdendede’nin belediye başkanlığına aday adayı olarak başvuru yapacağı için ilçe başkanlığına aday olmadığını açıkladı. Kaşlı’nın bu açıklamaları sonrası Güdendede’nin belediye başkanlığına aday olmak için hazırlandığı kesinleşmiş oldu.

Eskil’de MHP’nin iki güçlü ismi arasından birinin mi yoksa farklı bir ismin mi belediye başkanlığına aday olacağı merak konusu oldu. Haber: Ağustos GERÇE