Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başkan Aktürk; “Türkiye’nin haricinde hiçbir İslam coğrafyasından ses çıkmadı”

Filistin ve İsrail arasında

Filistin ve İsrail arasında yaşanan savaşın Türkiye hariç başkan hiçbir İslam coğrafyası ülkesinin ses çıkarmadığını belirten AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, Filistin’in patlamış bir öfkeyle ani bir girişimde bulunduğunu ve olayın bölge için iyi olmayacak sonuçlara doğru gittiğini söyledi

Dünyanın gündeminde olan Filistin İsrail arasındaki savaşa yönelik açıklama yapan İl Başkanı Aktürk; “Cumhurbaşkanımız elini taşın altından hiç çekmediği gibi yine bu işin üzerinde duracak. İnşallah sükûnetle bitirecektir” dedi. İsrail ve Filistin arasında gerginliğe Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir çözüm bulacağını belirtti.

“Türkiye İle İsrail Arasında Biraz Yakınlaşma Söz Konusuydu”

İsrail ve Filistin arasındaki gerileme yönelik açıklama yapan İl Başkanı Aktürk; “Filistin’in bir ani baskını sonucunda İsrail savaş ilan etti. Bu tür şeyleri tek taraflı okumamak lazım. Son zamanlarda, Türkiye ile İsrail arasında biraz yakınlaşma söz konusuydu. Dış işleri Bakanlığı seviyesinde görüşmeler oldu. Görüşmeyi biraz daha ilerletip Cumhurbaşkanımız seviyesinde bir görüşme olacaktı. Bunu da biraz baltalamak adına İran’ın işin içinde olduğu söyleniyor” dedi.

“Türkiye’nin Haricinde Hiçbir İslam Coğrafyasından Ses Çıkmadı”

Filistin’in bulunduğu girişimin iyi olamayacak sonuçlara gittiğini ifade eden Aktürk, “İsrail bunu yıllardır yapıyor. Her Ramazan ayında içimizi yakıyor. Patlamış bir öfkeyle Filistin bir girişimde bulundu ama bölge için iyi olmayacak sonuçlara gidiyor. Rabbim oradaki Müslüman kardeşlerimizin yardımcısı olsun. İslam âleminin birlik ve beraberlik içerisinde olması önemli ama yine her zaman olduğu gibi Türkiye’nin haricinde hiçbir İslam coğrafyasından ses çıkmadı ve çıkacağa da benzemiyor. Yine iş başa düştü. Cumhurbaşkanımız elini taşın altından hiç çekmediği gibi yine bu işin üzerinde duracak. İnşallah sükûnetle bitirecektir” dedi.

Haber: Fatma Altınok