Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Desteklemek için yatırımcıları kuruma bekliyoruz

Tarım, Kırsal  Kalkınmayı destekleme

Tarım, Kırsal  Kalkınmayı destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Dr. Ahmet Abdullah Antalyalı,Aksaray’da,  801 projeyi destekledik. 1.4 milyar TL yatırım gerçekleşti. Bunun da 670 milyon TL kısmı hibe olarak verildi. Bin 350 kişi iş sahibi oldu. Üzüm kurutmaya ve pekmez için 500 bin Avroya kadar yapılacak yatırımlarda hibeler veriyoruz. Yatırımcı kardeşlerimizi kurumumuza bekliyorum.

TKDK Başkanı Ahmet Antalyalı Aksaray’a geldi. Aksaray’da TKDK’nın desteklediği işletmelerin açılışlarını yaptı. İşletmeleri yerinde gördü. İşletme sahipleri ile toplantı yaptı.  TKDK’nın destekleyeceği üretim dalları hakkında da bilgiler vererek Aksaraylı yeni üreticileri ve işletmecileri kuruma davet etti.

Antalyalı yaptığı konuşmada, “Bakanımızın hepinize selamlarını iletiyorum. TKDK olarak 2011 yılından bu yana ülkemiz genelinde yaklaşık 25 bin proje destekledik ve 100 bin civarı istihdam sağladık. Bugüne kadar farklı sektörlerdeki projelere yaklaşık 98 milyar yatırım gerçekleştirdik.  Önümüzdeki dönemde 42 ilde uyguladığımız faaliyetleri 81 ile yaygınlaştıracağız. Gençlere ve kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapıyoruz. 40 yaş altı kadınlara ilave destek veriyoruz. Bugüne kadar 13 binden fazla gencimiz yatırım yaptı. 6 bini aşkın kadın yatırımcımız faydalandı. Bizim desteklerimizde vergi muafiyeti var bu da ilave bir destektir. Ülkemizin Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda  ekonomik ve sosyal girişimi desteklemek için bu destekler artırılarak sürdürülecek. Avrupa Birliği standartlarının yaygınlaşmasını sağlayacak. Aksaray’da,  801 projeyi destekledik. 1.4 milyar TL yatırım gerçekleşti. Bunun da 670 milyon TL kısmı hibe olarak verildi. Bin 350 kişi iş sahibi oldu. Üzüm kurutmaya ve pekmez için 500 bin Avroya kadar yapılacak yatırımlarda hibeler veriyoruz. Yatırımcı kardeşlerimizi kurumumuza bekliyorum.” dedi. haber: Ağustos GERÇE