Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Kudüs ve Filistin için dualar edildi

Aksaray İHH, Ulu Cami

Aksaray İHH, Ulu Cami önünde gerçekleştirdiği etkinlikle Kudüs ve Filistin için dua ve dayanışma mesajları verdi.

   

Programa destek veren STK başkanlarıyla bir araya gelen Aksaray İHH Başkanı Şenol Korkmaz, basın açıklamasında, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına dikkat çekti. Korkmaz, binlerce Filistinlinin işgal güçleri tarafından şehit edildiğini belirterek, Netanyahu hükümetinin aldığı kararlarla Filistin’deki Yahudi olmayan sivillere yaşam hakkı tanınmadığını ifade etti.

Açıklamada, İsrail’in uyguladığı ambargonun yüz binlerce hastanın yeterli sağlık hizmeti alamamasına neden olduğu vurgulandı. Aksaray İHH Başkanı, İsrail’in bölgedeki ülkelerle siyasi ve ekonomik yakınlaşma kurarak kendine koruma kalkanı oluşturmaya çalıştığını dile getirerek, bu politikalara karşı bir duruş sergilenmesi gerektiğini belirtti.

Şenol Korkmaz, İsrail’in saldırılarına karşı bir cevap verme vaktinin geldiğini söyledi. Filistinli direniş gruplarının sivilleri hedef almadığına vurgu yaparak, İsrail’in uyguladığı politikaların bir başkaldırıyı tetiklediğini ifade etti. İsrail’in Nablus, Cenin, Gazze ve Filistin genelinde uyguladığı politikaların eleştirildiği açıklamada, Filistin’deki direnişçilere destek mesajları iletilerek, özgür Filistin ve Mescid-i Aksa temennileri paylaşıldı.

Haber: Fatma Altınok