Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Astronomi Kütüphanesi köy okulu öğrencilerine kapılarını açtı

Aksaray’ın Eskil ilçesinde Konya

Aksaray’ın Eskil ilçesinde Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Astronomi Kütüphanesi köy okulu öğrencilerini misafir etti.

2022 yılı Eylül ayında öğrencilere astronomi eğitimi vermek amacıyla faaliyete geçirilen KOP Astronomi Kütüphanesi, il, ilçe ve köylerde bulunan öğrencilere gökyüzünü gözlemleme ve astronomi bilimi hakkında detaylı bilgi edinme fırsatı sunuyor. Ders kapsamında Kütüphaneyi ziyaret eden öğrenciler gökyüzünü gözlemleyerek bilgilerini uygulamalı şekilde pekiştirme imkânı elde ediyor. Proje kapsamında kütüphane ziyaretinde bulunan Çokum İlköğretim Okulu öğrencileri teleskop ve sanal gerçeklik gözlüğüyle gezegenleri yakından tanımanın mutluluğunu yaşadılar.

HEM EĞLENDİLER HEM ÖĞRENDİLER

Astronomi Kütüphanesinin öğrencilerin hayal gücünü geliştirdiğini, eğlenerek öğrenme imkânı sağladığını vurgulayan sınıf öğretmeni Salih Sağlam konuşmalarına şöyle devam etti: “İlçemizde böyle faydalı bir projenin hayata geçirilmesi mutluluk verici. Gök bilimine ilgisi olan öğrencilerimiz vardı. Kütüphane ziyaretimiz sayesinde hayallerine bir adım daha yaklaşmanın mutluluğunu yaşadılar. Sanal gerçeklik gözlüğüyle tıpkı gezegendelermiş hissi yaşadılar. Hem eğlendiler hem öğrendiler. Öğrencilerimiz için de güzel bir değişiklik oldu.”

KAPSAMLI EĞİTİM İÇİN ÖNEMLİ BİR PROJE

Eskil ilçesinde böyle bir imkânın sunulmasını eğitim açısından önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden okul müdürü Nazlı Elitaş; “Öğrencilerimizin gökyüzünü detaylı bir şekilde inceleyip, kapsamlı bir eğitim deneyimi yaşamaları adına önemli bir proje. Burada öğrencilerimizle birlikte sanal gerçeklik gözlükleriyle ve teleskoplar yardımıyla astronomi bilimini yakından tanıdık. Öğrencilerimiz için de keyifli bir deneyim oldu. Projede emeği olan herkese teşekkür ederiz.” dedi. Haber: Ağustos GERÇE

Ağaçören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Sıradaki Haber MEB’den velilere özel yeni platform: “Velivizyon” hayata geçti!