Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da merdiven altı kurslar kapatılacak!

Millî Eğitim Bakanlığı, vatandaşlardan

Millî Eğitim Bakanlığı, vatandaşlardan gelen 1.825 izinsiz kurs ihbarının ardından büyük bir adım atarak “merdiven altı” kurslara karşı kapatma işlemlerini başlattı.

Bu kurslar arasında faaliyet gösteren 2 binin üzerinde kurum, İçişleri Bakanlığı iş birliğiyle titiz bir denetim sürecine tabi tutulacak.

Özellikle öğrenci ve velilerin mağduriyet yaşamamaları için alınan tedbirler kapsamında, Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı faaliyet gösteren özel kursların listesi “https://ookgm.meb.gov.tr/kurumlar.php?=kurs” adresinde yayımlandı.

Ayrıca, kurum tabelalarında etkin şekilde hayata geçirilen “karekod” uygulaması ile izinsiz faaliyet yürüten yerlerin tespiti teknolojik imkânlarla destekleniyor.

Bu süreçte, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan çevrim içi ihbar hattına 1.825 ihbarın gelmesiyle birlikte, MEB yetkilileri, ihbarları titizlikle tasnif ederek inceleme sürecini başlattı. İzinsiz faaliyet yürüten eğitim merkezleri, eğitim danışmanlığı, kariyer rehberliği gibi kurumlar hakkında valiliklere inceleme ve soruşturma talimatı verildi.

Denetimler düzenli olarak gerçekleştirilirken, valiliklerde kurulan izleme ve koordinasyon komisyonları, ihbarları değerlendirerek gerekli inceleme ve soruşturmaları yapmaya devam ediyor. Bu tespitler düzenli olarak Millî Eğitim Bakanlığı’na iletiliyor.

Ayrıca, özel öğretim kurumlarına karekod zorunluluğu getirilmiş olup, bu karekodlar aracılığıyla vatandaşlar, kursların Bakanlık onaylı olup olmadığını kolaylıkla teyit edebiliyor.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, özellikle FETÖ kapsamında ilişiği kesilenlerin yönettiği bu “merdiven altı” kursların kapatılması için İçişleri Bakanlığı ile iş birliği içinde olduklarını belirterek, velilere çocuklarını bu kurslara göndermemeleri konusunda uyarıda bulundu.

Geçtiğimiz yıllarda Aksaray’da eğitim veren bazı kurs ve eğitim kurumları denetlenerek işlem başlatılmıştı. Yapılan denetimler ve baskınlarda sonucunda bazı kurslara cezalar yazılırken şimdi Aksaray’da hizmet veren eğitim ve kurslarda Bakanlığın yaptığı açıklama doğrultusunda ne gibi işlemlerin yapılacağı merak konusu olmaya başladı.

Haber: Fatma Altınok