Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yaldır;Şeker pancarı alım fiyatları açıklandı; 1 ton pancar 1 torba şeker etmiyor

İYİ Parti Milletvekili Turan

İYİ Parti Milletvekili Turan Yaldır, açıklanan şeker pancarı alım fiyatlarını eleştirdi.

Milletvekili Yaldır: “Hükümet, Türk çiftçisini enflasyonla mücadelede mağdur ediyor dedi.

İYİ Parti Milletvekili Turan Yaldır, bugün yaptığı açıklamada, şeker pancarı alım fiyatlarını sert bir dille eleştirdi. Yaldır, yıllar arasındaki mazot ve şeker pancarı kıyaslamasını yaparak, artan girdi maliyetlerine dikkat çekti.

Açıklamasında Yaldır, “1 torba şekerin fiyatının 1800 TL, 1 ton şeker pancarının ise 1855 TL olarak açıklanması, çiftçilerimizi olumsuz etkileyecek büyük bir yük getirecektir. Mazot fiyatlarında yaşanan yüzde 86’lık artış ve şeker pancarı fiyatlarındaki yükseliş, Türk çiftçisinin ekonomik sıkıntı içinde olduğunu gösteriyor” dedi.

Yaldır, mazot fiyatlarının 2022’de 22 TL iken, 2023’te 41 TL’ye çıkmasının çiftçiler üzerindeki baskıyı artırdığını ifade etti. Aynı şekilde, 2022’de 1450 TL olan şeker pancarı fiyatının 2023’te 1855 TL’ye çıkmasının, çiftçilerin gelirini ciddi şekilde etkileyeceğine vurgu yaptı.

Milletvekili Yaldır, açıklanan fiyatlarla birlikte hükümetin enflasyonla mücadelede çiftçileri mağdur ettiğini ve yanlış tarım politikalarının Türk çiftçisini zor durumda bıraktığını sözlerine ekledi. Türk çiftçisini gelecekteki sürdürülebilirliği için adil ve destekleyici politikaların hayata geçirilmesi çağrısında bulundu. Haber; Ağustos Gerçe