Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Dünya yürüyüş gününde yürüdü

3- 4 Ekim Dünya

3- 4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü kapsamında Aksaray il Sağlık Müdürlüğü ve Aksaray Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ortak çalışma yürüttü.
Dünya Yürüyüş gününde insanların gündelik yaşamın içeresinde fiziksel aktivitelerini entegre etmeyi teşvik etmek amaçlanıyor. İnsanları hareketsiz yaşam tarzını benimsemesinde oluşan hastalıklar arasında toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıklarının görülme sıklığını artıyor.
Dünya yürüyüş gününe yönelik açıklama yapan Sağlık İl Müdürü Güleç; ”Fiziksel aktivite vücut direncinin artarak enfeksiyonlara karşı koruma geliştirilmesine katkı sağlayabiliyor. Fiziksel olarak aktif olmayanlarda ise enfeksiyon görülme olasılığı düzenli fiziksel aktivite yapanlara göre daha fazladır” dedi.
En yaygın ve kolay uygulanan aerobik aktivitesine yönelik Sağlık İl Müdürü Güleç; “tüm yaştaki bireylerde en yayın ve kolay uygulanan bilen dayanıklılık aerobik aktivitesidir. Dayanıklılık aktiviteleri vücudun oksijeni kullanma kapasitesini arttırarak büyük kas gruplarının dinamik ve ritmik olarak çalıştığı aktivitelerdir” dedi.
İnsanların gün içerisinde toplu taşıt kullanmak yeri yürümeyi tercih etmeleri gerektiğin belirten Sağlık İl Müdürü Güleç; ”Gün içerisinde toplu taşım aracı kullanıyorsanız ineceğiniz yerden bir–iki durak önce inip yürüyebilir veya arabanızı gideceğiniz yerin önüne değil birkaç sokak uzağa park ederek gideceğiniz yere yürüyebilirsiniz” dedi.
3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü sebebiyle İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde yürüyüş ve egzersiz aktivitesi düzenlendi. Yürüyüş ve egzersiz aktivitesi Kılıçarslan Parkında gerçekleşti.
Sağlık İl Müdürü Dr. Abdullah Güleç katılım ve desteklerinden ötürü Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız ve ekibine teşekkürlerini sundu.
Haber: Fatma Altınok