Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Her şeyin başı sağlık, sağlığın başı aşı

Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü

Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Uzmanı, Uzm. Dr. Perihan Kavruk, halk sağlığı için olmazsa olmaz olarak nitelendirilen aşı uygulamaları hakkında kamuoyu bilgilendirmesinde bulundu. Uzm. Dr. Perihan Kavruk, konu hakkında yaptığı açıklama kapsamında, “Her şeyin başı sağlık, sağlığın başı aşı” ifadelerine yer verdi.
Aşı uygulaması ile sakatlanma ve hastalıkların önüne geçildiğini sözlerinde vurgulayan Uzm. Dr. Kavruk, açıklamasının devamında, “İnsan ve hayvanlarda hastalık yapma yeteneğinde olan virüs bakteri gibi mikropların hastalık yapma yeteneğinden arındırılarak ya da bu mikropların ürettiği toksinlerden uzaklaştırılarak elde edilen ürünlere aşı diyoruz. Aşı uygulaması sonrasında vücut gerçek mikropla karşılaştığında savaşır ve kazanır. Bu elde edilen bağışıklık ömür boyu sürer. Kişi böylece ömür boyu korunmuş olur” ifadelerine yer verdi.
Uzm. Dr. Perihan Kavruk, aşıların insan sağlığı için güvenilir olduğunu dile getirerek, aşıların pek çok kez testten geçtiğini belirtti. Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Uzmanı Uzm. Dr. Perihan Kavruk, sözlerini “geçtiğini Aşılar, sağlıklı ve risk altındaki kişilere uygulanır. Aşı ve anti serumların zararsızlık ve güvenilirlik testleri Sağlık Bakanlığımızın bünyesinde bulunan, İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından gerçekleştirilmektedir. Uygulanan aşılar güvenilirdir. Aşılar, uygulanacak olan kişiye kadar tüm sağlık kuruluşlarında soğuk zincir ile izlenmekte, aşı takip sistemi ile takip edilmektedir. Aşı sayesinde dün ve bugün olduğu gibi aşı ile önlenebilir olan hastalıklardan korunabilir, sakatlık ve ölümlerin önüne geçebiliriz. Ülkemiz, sosyal ve ekonomik kazanımlar elde edebilir. Her şeyin başı sağlık, sağlığın başı aşı” ifadelerine yer vererek tamamladı.

Haber: Ağustos Gerçe