Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’ın dış ticaret istatistikleri açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ağustos ayına ait dış ticaret istatistikleri verilerini açıkladı. Açıklanan bu verilere göre Ağustos ayında ihracat yüzde 1,6 artarken, ithalat yüzde 6,9 oranında azaldı.

Dış ticaret istatistikleri verileri, Türkiye İstatistik Kurumu ve Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle hazırlanıyor. Buna göre; Ağustos ayı içerisinde kayda geçen dış ticaret istatistikleri verilerinde yüzde 1,6 oranında artış olurken, yüzde 6,9 oranında ise azalış meydana geldi. İhracat oranı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,6 artarak 21 milyar 615 milyon dolar rakamını gördü. İthalat oranı ise yüzde 6,9 azalarak 30 milyar 271 milyon dolar olarak kaydedildi.
Dış ticaret istatistikleri 0cak-Ağustos ayları kapsamında ele alınacak olur ise, ihracat oranlarında yüzde 0,4 azalış yaşanırken, ithalat rakamlarında ise yüzde 3,4 oranında artış olduğu görüldü. Buna göre Ocak-Ağustos aylarında ihracat oranı yüzde 0,4 azalarak 164 milyar 794 milyon dolar seviyesinde olurken, ithalat ise yüzde 3,4 oranında artışla 247 milyar 97 milyon dolar olarak kaydedildi.

Bu oranlara Aksaray nezdinde bakıldığında ise; Aksaray’da Ağustos ayında ihracat yüzde 1,4 azalırken, ithalat ise yüzde 30,4 artış gösterdi.

Haber: Ağustos Gerçe