Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yarım asırlık ayakkabı ustası mesleğini ilk günkü heyecanla sürdürüyor

Aksaray’da yaşayan 75 yaşındaki

Aksaray’da yaşayan 75 yaşındaki Ahmet Kaş, çırak olarak başladığı ayakkabı tamirciliği mesleğini ilk günkü tutkuyla sürdürüyor.

Aksaray Hacı Hasanlı Mahallesi’nde yaşayan ve kentin en eski ayakkabı tamircilerinden biri olan Kaş, 3 metrekarelik dükkânında ayakkabı tamir ediyor. Ayakkabı tamirciliği mesleğine 15 yaşında çırak olarak başlayan Ahmet Kaş, sıcak soğuk demeden sabahın ilk ışıklarıyla küçük atölyesinin yolunu tutuyor.

Sabahın erken saatlerinde dükkânını açan Kaş, her gün hiç aksatmadan geldiği 3 metrekarelik atölyesinde müşterilerinin hem ayakkabılarını onarıyor hem de hasar görmüş çantaları tamir ediyor.

İşlerin yoğun olduğunu ifade eden Ahmet Kaş, gençlerin bu mesleğe rağbet etmediğini belirterek, “59 senedir bu işi yapıyorum. 38 senedir bu köşede işimi devam ettiriyorum. Şükür kimseye muhtaç olmadım. Yıllarca geçimimi bu meslekle sağladım. Sevdiğim için bu işi yapıyorum, ihtiyacım olduğu için değil. İşler çok yoğun, kazancım da iyi ama gençler gelip de ben de bu mesleği öğreneyim de sürdüreyim demiyor.  Benden sonra bu meslek büyük ihtimalle yok olup gidecek” dedi.

Haber: Ağustos Gerçe