Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Mevlid-i Nebi Haftası Çocuk Şenliği” yoğun ilgi gördü

27 Eylül Çarşamba günü

27 Eylül Çarşamba günü başlayan Mevlid-i Nebi Haftası sebebiyle Aksaray Belediyesi ve Aksaray İl Müftülüğünün ortak çalışması olan Mevlid-i Nebi Haftası Çocuk Şenliği” başladı. Aksaray Belediyesi ve Aksaray İl Müftülüğü tarafında organize edilen “Mevlid-i Nebi Haftası Çocuk Şenliği” Aksaray’da yoğun ilgi gördü.

Aksaray Müftülük Camiinde Öğle namazının ardından başlayan Çocuk Şenliği, Peygamber efendimiz Hz.Muhammed Mustafa (S.A.V)’nın yâd edilmesine ve hayatını anlatılmasına yönelik organize edildi. Mevlid-i Nebi Çocuk Şenliğinde çocuklar hem eğlenceli anlar yaşadı hem de bilgilendirici ve öğretici oyunlar sergilendi.
Mevlid-i Nebi Haftası Çocuk Şenliği programında çeşitli oyunlarla çocukların gönlünde yer kazanan Belediye Başkanı Dinçer, çocuklarla birlikte çeşitli oyunlar oynadı. Aksaray Belediye ve Aksaray İl Müftülüğü tarafından hazırlanan şenlik yoğun ilgi topladı.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Mevlid-i Nebi Haftası Çocuk Şenliğine yönelik yaptığı konuşmada; “Bu hafta Mevlid-İ Nebiyi kutluyoruz Rabbim kabul buyursun. Mevlid kandili gecesinde tüm camilerimiz de doldu taştı. Tüm hemşehrilerimize beraber, en güzel şekilde yad ettik o gecemizi, bugünde Aksaray’ımızda öğle namazımızla müteakip yine bir programımız var Müftülüğümüzle beraber yaptığımız Mevlid-i Nebi haftası kutlamaları kapsamında küçük yaş grubundaki küçük çocuklarımıza onlara hem haftanın önemini anlamını anlatmak hem Peygamber Efendimizin sevgisini anlatmak aşılamak adına güzel bir organizasyon yaptık” dedi.
Çocuk Şenliğinde eğitim oyunlar ve faaliyetlerle Peygamber efendimizi anlatan oyunların olduğunu belirten Belediye Başkanı Dinçer; “Tüm velilerimiz gelmiş içeride az önce güzel şekilde eğleniyorlardı onları eğitici oyunlarız var, faaliyetlerimiz var. Peygamber Efendimiz anlatan oyunlar var bu şekilde Mevlid-i Nebi Haftasına farklılık katmak adına Müftülüğümüz ile ortaklaşa bu programı organize ettik. Gayet güzel gidiyor gelen velilerimize teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Haber: Fatma Altınok