Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Tarlalar Ekim için hazırlanıyor

Aksaray’da Ekim hazırlığı başladı.

Aksaray’da Ekim hazırlığı başladı. Türkiye’nin tarım şehirleri arasında yer alan Aksaray, üretime katkı sağlamaya devam ediyor. Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla ekim hazırlıklarının başladığını bildirdi. Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak; “Tarlada tapanda, bağda bahçede, ahırda ağılda, merada bolluk ve bereketin artması dileğiyle” şeklinde konuştu.

Yaz aylarında çiftçiler yoğun bir hasat döneminden geçti. Çiftçiler kış gelmeden üretime katkı sağlamak adına buğday ekimlerine başladı. Çiftçiler üretimi canlandırmak amacıyla tarlarında hummalı bir çalışma başlatarak ekim hazırlığı için kolları sıvadı.

Çiftçiler ekim hazırlığı için traktörlerle veya elleriyle tohumları toprakla buluşturuyor. Aksaray Ziraat Odası Başkanı Koçak ekim hazırlıklarıyla ilgili yaptığı açıklamada; “Ekilecek tohumlarla birlikte ekerken de hasat ederken de tarlada da köyünde de çiftçinin yüzünün daha çok gülmesi, her üreticinin hanesine refah ve zenginliğin daha çok ulaşması, yarının bugünden daha müreffeh olması, tarlada tapanda, bağda bahçede, ahırda ağılda merada bolluk ve bereketin artması dileğiyle.” şeklinde konuştu.

Haber: Fatma Altınok