Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Milletvekillerine açık mektup

Anavatan Partisinin geçmiş dönem

Anavatan Partisinin geçmiş dönem il başkanı ve 28’nci dönemde de İYİ Parti Aksaray Milletvekili aday adayı olan Orhan Aydın, Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Ramazan Kaşlı, Hüseyin Altınsoy ve Turan Yaldır’a bir mektup yazarak, Milletin varlığın, milletvekillerine emanettir” dedi.

İşte Orhan Aydın’ın yazdığı mektup şöyle;

Bu mektup, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının bazı maddelerinin değiştirilmesinin gündeme geldiği bu önemli günlerde sizin ve Aksaray kamuoyunun nazik dikkatlerinize sunulmuştur:

Milletvekilleri olarak Anayasa’da yer alan “Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet’e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa’ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim” şeklindeki yemin ederek görevinize başladınız.

Malumunuz olduğu gibi, demokrasi ile yönetilen devletlerde bir milletin varlığı, o milletin vekillerine emanettir. Müştereklerimizi artıran ve koruyan bir anayasa ile devlet olunmaktadır. Anayasa varsa, devlet vardır. Asil Türk Milletinin, demokratik bir devlet olarak ebediyen devam edeceğine şüphemiz yoktur. Her ülkenin tarihsel, kültürel, sosyal ve siyasi koşulları farklı olduğu için, Türkiye Cumhuriyeti anayasası yeni hazırlık sürecinde bu koşullar dikkate alınarak özgün çözümler bulunmalıdır. Şayet bir anayasa düzenlemesi gerekiyorsa bu halkımızın sözleştiği bir anayasa olmalıdır. Ülkemizin kurucu değerleriyle çelişmeyen bir Anayasa topluma mal olur.

Demokrasimiz nedeniyle, halkımız üzerinden temsile yetkili olanlar, siz milletvekillerimizsiniz. Anayasamızda bir toplum sözleşmesi halinde, ülkemizin temel hukuki çerçevesini oluşturur, kuruluş değerlerimizi, ülkemizin temeli olan kültürümüzü, kurumlarımızı, üniter-milli yapımızı ve bağımsızlığını korur ve kollarsanız, tarihimize ve halkımıza karşı milli ve kutlu bir ödevde görev almış olacaksınız.

Mevcut Anayasamızın ilk dört maddesi ile 66. Maddesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ilkelerini ve vazgeçilmez değerlerini yansıtmaktadır. Toplumsal mutabakat metni olan Anayasamızın bu özelliği korunmadığında, sosyal ve siyasal iktidarlar, halkını ve geleceğini kaybeder.  Mevcut TBMM’nde Anayasamızın dibacesinin, ilk dört maddesinin ve 66. maddesinin değiştirilmesi hususunda Anayasal değişiklik riski bulunmamakla birlikte; Türk Milletinin bu konudaki hassasiyetinin tarafınızdan özellikle dikkate alınacağından ve süfli sızmaların engelleneceğinden emin olmak istiyoruz. Kamu vicdanı, yapmış olacağınız her olumlu davranışta yanınızda olacaktır.

İnsan ömründe şerefle yapmaktan onur duyacağı böylesine çok kritik anlar karşısına nadiren gelir. Türk milleti önünde namusunuz ve şerefiniz üzerine ant içmiş bulunuyorsunuz. Asil Türk milletinin ve sevgili Aksaraylıların sizin namus ve şeref sözünüzü tutacağınızdan şüphesi asla yoktur ve olmamalıdır. Milletimiz bir Türk Baharı yaşamak istemiyor.  Dahili ve harici hiçbir plan ve gücün, sizi Hakk ve halk yolundan döndüremeyeceğine inanıyoruz.

Yukarıda ifade edilen hususlara ilave olarak; 12 Eylül Anayasa çizgisinden kurtulmaya çalışılırken, yeni bir olumsuz siyaset çizgisine fırsat verilmeyeceği konusunda sizlerden beklentimiz açıktır. Anadolu’nun boz topraklarının Türklük ortak kimliğiyle bilgi ve erdemiyle, maddi ve manevi değerleriyle yoğrulmuş siz kıymetli milletvekillerimizin, Anayasamızın 66. Maddesinde ifadesini bulan Türk vatandaşlarının beklentisi ile müşterek hareket ettiklerini görmek, duymak ve yaşamak istiyoruz.

Bu kutlu görev bütün unvanlardan üstündür, dünyevî bütün makamların sahibi Türk milletidir. Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir. Yüzyıldan daha fazla bir süre önce Osmanlı Devletimize kurulan tuzağın, aynı güçler tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında da kurulmasına TBMM’nin izin vermeyeceğine inanıyoruz. Milletimiz, bu tarihi süreçte sizleri daima minnetle karşılayacak ve ebediyen gönüllerde var olacaksınız.

Sevgili Aksaraylı hemşerilerimizin duygularına da tercüman olmak üzere; Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini TBMM’nde koruyacağınıza, böylelikle gerçek bütünleşmenin sağlanacağına olan inancımla sizleri toplum huzurunda sevgi ve saygı ile selamlıyorum” dedi. Haber: Ağustos GERÇE