Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gelecek yıl tüm üretim planını alt üst edecek

Aksaray Ziraat Odası Başkanı

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, yaşanan enflasyon nedeniyle Buğday ve Arpanın ton başına verilecek desteğin arttırılarak Ekim ayı içerisinde ödeme yapılması gerektiğini ifade etti.
Türkiye’de yaşanan enflasyon nedeniyle mazot ve gübre zamları çiftçilerin belinin büküyor. Çiftçilere verilen desteklemelerin gübre ve mazot fiyatları karşısında fayda sağlamadığını ifade eden Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, danelik mısır fiyatların güncellenmesi gerektiğini vurgulayarak prim desteğinin arttırılması gerektiğini belirtti.
Ziraat Odası Başkanı Koçak; “Devletimiz bir an önce açıklamış olduğu Buğday’ a ton başına 1 TL, Arpaya ton başına 50 kuruş desteği artırarak Buğday da 2 TL Arpa da 1 TL yaparak Ekim ayı içinde ödeme yapmalıdır” dedi.
Açıklanan fiyatların gübre ve mazot karşısında fayda sağlamadığını ifade eden Ziraat Odası Başkanı Koçak; “Çünkü açıklanan fiyatlar artan gübre, mazot vb. maliyetler karşısında maalesef fayda sağlamamıştır. Ayrıca danelik mısır fiyatları acil güncellenmeli ve prim desteği artırılmalıdır. Yoksa bu durum gelecek yıl tüm üretim planını alt üst edecektir” şeklinde konuştu.
Haber: Fatma Altınok