Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye’de ilk: Emlak Danışmanları Birliği Aksaray’da

Türkiye’de ilk kez kurulan

Türkiye’de ilk kez kurulan Emlak Danışmanları Birliği Aksaray’da

Türkiye’de ve Aksaray’da ilk kez, Emlak Danışmanları Birliği kuruldu. Aksaray AKEMDER tarafından kurulan Emlak Danışmanları Birliği, kuruluş amacı, kuruluş gerekçesi hususlarını kamuoyu ile paylaştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan AKEMDER Başkanı Oktay Çapacı; “Türkiye’de AKEMDER Aksaray Emlak İnşaat Gayrimenkul Derneği Başkanlığı Aksaray’da bir ilke imza atarak Aksaray Emlakçılar Birliği Aksaray Şubesi Aksaray’ımıza ve emlak camiamıza hayırlı olsun. Gelişen Aksaray’ımızda emlak inşaat ve gayrimenkul vizyonunda sektörde tüm sorunlara çare bulmak ve üretmek için Aksaray AKEMDER Emlak İnşaat Gayrimenkul Birliği Aksaray’ımıza hayırlı olsun” dedi.

Aksaray AKEMDER tarafından yapılan açıklamada, Türkiye Emlak Danışmanları Birliği kuruluş gerekçesi şu şekilde kaydedildi; “Birlik, emlak sektörü alanında faaliyet gösteren Türkiye’de ki tüm emlak danışmanları ile yurt dışında emlak sektöründe faaliyet gösterenleri birlik bünyesinde bir araya getirerek ekonomik ve teknik alanlarda iş birliğini geliştirmek, emlak danışmanlarının faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapmak maksadı ile yapılan bir çalışmadır.”

Emlak sektörü alanında profesyonel biçimde çalışmak istediklerini dile getiren AKEMDER temsilcileri, Türkiye Emlak Danışmanları Birliğinin amacını da kamuoyu ile paylaştı. Buna göre; “Birlik, emlak sektöründe faaliyet gösteren tüm emlak danışmanlarının tek çatı altında toplanarak mesleğin gelişimi, yeniliklerin takibi, meslek mensupları arasında iş birliği, gayrimenkul sektörünün tanıtımı, mesleğin toplumdaki saygınlığının arttırılması amacı ile kurulmuştur. Birlik, başta Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere Türk dünyası ve kardeş ülkeler ile tüm dünyada emlak sektöründe çalışanlara bir şemsiye olmak ve birlik olmak için bir araya toplamak maksadıyla aşağıdaki ilkeleri benimseyerek kurulmuştur” açıklaması yapıldı.

Türkiye’deki emlak danışmanlarını tek çatı altında toplamayı hedefleyen Türkiye Emlak Danışmanları Birliği, “Yenilikçi, çağdaş, şeffaf, tarafsız, bağımsız, üye odaklı ve katılımcı yönetim anlayışı, emlak danışmanları adına adil ve şeffaf bir ortam yaratmak, teknolojik ve eğitimsel anlamda her yeniliği sektöre entegre etmek, emlak danışmanlarına ve tüketicilere gayrimenkul sektöründen en yüksek standartlar ile faydalanmasına öncülük etmek, ekonomik, çevresel ve sosyal sürdürülebilirlik temelinde üyelerinin ortak menfaatlerini önde tutmak, işbirliği ağları ile emlak sektöründe birlikteliğe öncülük ederek ülke ekonomisinin, sektörün ve üyelerinin sürekli gelişimini desteklemeyi hedefliyor.

Haber: Ağustos Gerçe